Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme Denon AVR-1312


Recommended Posts

Buna ziua! Am un amplificator Denon AVR-1312 care nu imi porneste si imediat dupa cateva secunde imi intra in stby si clipeste ledul rosu. Am verificat toate tensiunile la pornire si  sunt ok , am verificat toti finalii in mod dioda si sunt ok fara scurturi sau altceva, am verificat o multime de tranzistori resistori  de pe placa de amplificare dar nu pare a fi probleme. Am incercat si cu resetari dar nimic, aceeasi problema. Poate s-a mai comfruntat cineva cu acesta problema la aceste amplificatoare si poate ma poate undruma ,unde si  ce sa mai verific. Multumesc!

Edited by electronistu89
Link to comment
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acum 33 minute, electronistu89 a spus:

Am un amplificator Denon AVR-1312 care nu imi porneste si imediat dupa cateva secunde imi intra in stby si clipeste ledul rosu. Am verificat toate tensiunile la pornire si  sunt ok

Nu inteleg, porneste si dupa cateva secunde intra in st-by sau nu porneste deloc (nu este alimentat traful mare)?

Care tensiuni au fost verificate la pornire, tensiunea de 5V data de sursa de st-by?

Pe placa de baza, la cupla BN9B, pin 1 ( PROTECTION) se poate vedea daca aparatul a primit un semnal de protectie: daca la acest pin ( cand aparatul este pornit, adica alimentat prin traful mare) tensiunea este aproape de zero (nivel JOS), aparatul este in protectie. Aceasta poate avea una din 4 cauze: DC OFFSET la iesire, supracurent la finali, supratemperatura sau o sursa de tensiune defecta. Daca se constata ca aparatul este in protectie prin semnalul de la pin 1, trebuie gasit care din cele 4 cauze posibile a dus la aceasta.

Link to comment
Acum 19 minute, electronistu89 a spus:

 pe pinul protect am 574 milivolti cand incerc sa pornesc amplificatorul si scade la 556 milivolticand se inchide dupa cateva secunde.

Inseamna ca exista semnal de protectie iar acei 0.55V reprezinta tensiunea care pica pe dioda D426:

image.thumb.png.cca44e49df532d2007cc844e052586e0.png

 

Pentru a vedea care circuit actioneaza protectia ar fi necesar sa se masoare in punctele 1-4 notate de mine pe schema de mai sus, in 1 si 2 vezi daca ai DS OFFSET, in 4 vezi daca ai supracurent iar in 3 daca ai probleme cu alimentarea.

  Mai e si protectia termica:

 

image.thumb.png.e59c56d5c6cd734daba93a8b7ec6cf52.png

Aceasta se verifica masurand in punctul 5: daca se dechide termoprotectorul TH41, apare tensiune pozitiva in baza lui Q401, acesta se satureaza si pune la masa catodul diodei D426, respectiv nivel jos la pin 1 PROTECTION

Link to comment
Acum 5 minute, electronistu89 a spus:

1. in jur de 9v

2. -7 , 2, 3  , fluctueaza voltajul la pornire

3. scade spre zero si merge spre minus

4. 59.33v

5. 7.4 milivolti

Din aceste măsurători eu zic ca problema e la pct 1, adică exista dc offset la unul din canalele frontale. Trebuie măsurat direct pe ieșirea fiecăruia. Finalii nu sunt arsi, dar exista un dezechilibru acolo. 

Link to comment

Găsești manualul de service pe net, verifici piesele acelui canal, faci măsurători și sigur il rezolvi. Succes!

 

Vad ca schema amplificatorului de putere este simpla:

image.thumb.png.ffd12d866b77f613ea8445bd4d501e3c.png

 

Eu as inlocui perechea de tranzistoare de la etajul diferential de la intrare si as verifica toate condensatoarele electrolitice.

Edited by sla
Link to comment
Acum 1 oră, electronistu89 a spus:

Maine dimineata o sa dau jos toti condensatorii si tranzistorii de pe canalul respectiv si o sa-i verific pe tester, eventual o sa schimb si acei tranzistori. Am descarcat deja si service manualul! Multumesc pentru ajutor! Revin cu detalii.

Nu schimbati decat ce este defect.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Problema remediata prin inlocuirea tranzistorilor KTA1268BL si KTC3200GR(am gasit acelas model). Atentie KTA1268BL si KTC3200GR pot arata ok pe tester sau pe aparatul de masura in modul dioda, dar functioneaza defectuos, de aici apar si problemele cu protectia, te poate duce in eroare! Las asta aici , poate mai intampina cineva probleme asemanatoare. Multumesc pentru ajutorul acordat.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines