Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Camera video SONY DCR-TRV245E

norad

Recommended Posts

Buna ziua,Camera video este SONY model DCR-TRV245E si nu mai merge partea de inregistrare. Se pot vizualiza casetele care au fost inregistrate mai demult fara probleme.Concret, pe pozitia CAMERA (inregistrare) pe LCD apare o imagine statica 1/3 alba , 2/3 verde (pe verticala).Presupun ca aceasta camera a suferit un soc mecanic (a fost scapata).Mi-ar prinde bine o imagine cu pozitionarea componentelor in camera (exploded view).Posobil sa se fi deplasat senzorul CCD ?Imi puteti oferi vreo indicatie pentru a depana camera?MultumescAdresa mea este:silviugroza arond yahoo.com

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• norad

5

• maarius66

1

• tv1

1

Top Posters In This Topic

Am desfacut camera si senzorul CCD este la locul lui.Am iluminat senzorul cu o lanterna insa imaginea statica (verde - alb) nu variaza foarte mult.Va trebui sa masor semnalele (cca. 12 MHz) de pe diversi pini ai circuitului CCD (dupa cum este in service manual), insa, dupa ce voi avea acces la un osciloscop care poate masura aceasta frecventa (al meu duce 1 MHz).

Sony asigura reparatia gratuit la tipul de defect descris de tine cel putin aici in Austria.Am avut exact asa ceva cum descrii tu doar ca nu mai retin exact modelul insa simptomele erau exact aceleasi ia-m dat diagnosticul senzor imagine defect proprietara a sunat la Sony pentru a procura senzorul si surpriza cei de la Sony au zis ca la acest defect asigura depanarea gratuit.Poate la noi nu e chiar asa ,insa un telefon sau mail ,la Sony nu ar strica sa dai pentru ca e un defect arhicunoscut (de Sony) si poate ai primi cele necesare (instructiuni sau componenete) pentru reparatie.

Sony asigura reparatia gratuit la tipul de defect descris de tine cel putin aici in Austria.Am avut exact asa ceva cum descrii tu doar ca nu mai retin exact modelul insa simptomele erau exact aceleasi ia-m dat diagnosticul senzor imagine defect proprietara a sunat la Sony pentru a procura senzorul si surpriza cei de la Sony au zis ca la acest defect asigura depanarea gratuit.Poate la noi nu e chiar asa ,insa un telefon sau mail ,la Sony nu ar strica sa dai pentru ca e un defect arhicunoscut (de Sony) si poate ai primi cele necesare (instructiuni sau componenete) pentru reparatie.

Si in Romania firma Sony asigura pt acest defect reparatie gratuita...Stiu pt ca am avut cazuri...