Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Freze pentru rectificat


Recommended Posts

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acum 3 ore, BRANCA a spus:

mradu2005.Astea se ascut obişnuit în fabrici,da' încearcâ la ascuţitoriile pentru pânze destinate lemnului.Ăia au discuri diamantate şi n-ar fi problemă pentru freză metalică.

Vreau sa gasesc aici pe cineva daca se poate !

Link to comment

Problema ar fi ca ele cand se uzeaza nu se uzeaza doar la varful dintilor ci si pe laterale dintelui. In mod normal flancurile sunt si ele ascutite de asa natura incat spre dinti grosimea discului e mai mare decat la centru. In felul asta freza e detalonata si ea nu atinge lateralul canalului pe care il face decat la dinte, apoi nu mai freaca materialul. Daca s-a subtiat in zona dintilor, atunci in material vor freca si flancurile si freza se va incinge. Practic in sectiune, dintele arata ca un cutit de retezat de strung. O ascutire eficienta ar fi ca sa se refaca si flancurile si in final freza sa devina mai subtire dupa ascutire. Eu am gasit in targ unele noi cu 5lei/buc. E mai sigur asa zic eu.

Panzele de lemn sunt fie cu carbura lipita (placuta de carbura e mai lata decat grosimea discului de baza), fie sunt ceaprazuite si astfel un dinte e spre stanga si urmatorul spre dreapta. In felul asta doar dintele atinge canalul taiat si nu freaca tot discul pe lemn.

Edited by ndc74
Link to comment
  • 1 year later...

Revin dupa ceva vreme !Poate gasesc pe cineva totusi sa le ascuta !Din Bucuresti poate si din alte parti din tara !Am gasit ceva la Oradea !i am tris niste poze dar nu sa uitat la ele nici dupa 3 zile dar la telefon raspundea.... firma ...... mi sa parut neserios !

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines