Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Casti audio URSS Amfiton TDS-15

gusti_73
 Share

Recommended Posts

• Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...

Am ascultat acum citiva ani la o astfel de pereche de casti pusa pe amplificatorul de casti din DAC-ul meu. 

Impresia pe care mi-au facut-o (contrara celei din adolescenta la un coleg ce avea astfel de casti) este ca au sensibilitate mica - DAC-ul meu abia reusea sa le aduca spre un nivel acceptabil desi pot asculta muzica pe boxe cu el la un nivel rezonabil.

Apoi ssunetul era preponderent pe medii, fara volum la inalte si bas, ca si cum ai fi ridicat dintr-un egalizor nivelul de medii. Vroiam sa o cumpar dar am renuntat.

Am inteles. Multumesc pentru descriere si impartasirea experientei.

Se spune ca se aud bine. Nu am ascultat niciodata. Eu am acasa o pereche de AKG la care mai ascult din cand in cand.

Daca cineva face curatenie si se poate dispersa de ele....sunt interesat in continuare.

Având în vedere că auzul e o chestie foarte subiectivă, eu nu recomand să cumpăraţi ceva doar că îi place unui prieten.Nu toţi auzim la fel înaltele sau başii...

La fel cu televizoarele.Nu cumpăraţi bazându-vă pe opiniile unor necunoscuţi, pot fi recenzii false sau păreri subiective.

Când asculţi sau vezi ceva personal, e altceva.Deşi nici audiţiile sau vizionările nu se fac oriunde şi oricum.Vorbind de nişte căşti, se poate spune că influenţa încăperii unde sunt ascultate nu e foarte mare, doar zgomot să nu fie....dar trebuie să le asculţi cu urechile tale şi preferabil pe o ,,sculă,, personală.

Am avut doua perechi (ambele de noi) -  si primele aparute - cele negre, si cele gri cu marginile mai rotunjite, aparute ulterior.

Asa cum s-a spus, ambele exceleaza pe medii, dar indiscutabil cele din prima serie se aud mai bine, in tot spectrul.

Eu nu sunt pasionat de ascultarea la casti, asa ca nu am investit in casti scumpe,  nu prea am sarit de 100+ euro. Dar pana in aceasta suma am incercat destul de multe (50-60 de modele,  nu mai stiu exact). Dintre toate, Amfitoanele au fost campioane la reproducerea mediilor.

Din pacate la bas sunt +/- usor deficitare, chiar si cu buretii inlocuiti - cei originali sunt oricum de proasta calitate.

Pentru pasionatii de "butzi-butzi" sunt cu desavarsire nerecoamndate, dar unii ascultatori de muzica simfonica le pot considera o revelatie.

Erau intradevar detaliate bine pe medii. Faptul ca mediile sint favorizate nu ma deranja, pt asta s-au inventat corectoarele de ton.

Pe mine m-a deranjat sensibilitatea lor foarte mica. Amplificatorul meu de casti este alimentat cu +/-12V stabilizati si poate livra pina la 0.7A curent la iesire pe o sarcina de la 8-10Ω un sus. Si cu toate astea dat la maxim inca nu era suficient de tare, nici macar pe medii (trompeta de exemplu).

Poate aveau magnetii slabiti ca altfel nu-mi explic dece sunau asa de incet.

Edited by sesebe