Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se gasesc leduri verzi/rosii similare la culoare cu afisajele vfd?

M.Adrian

Recommended Posts

Salutari! Exista in comert leduri care sunt similare la culoare cu afisajele vfd? Caut acea nuanta de verde-turcoaz si acel rosu specific. 

Am nevoie pentru un vu-metru si un afisaj cu matrice de leduri si as vrea sa fie cu o culoare asemanatoare unui vfd. Am vazut ca sunt leduri turcoaz dar nu am verificat inca. A mai testat cineva pana acum vreun tip de led tocmai pentru a imita un afisaj vfd, sau stie cineva vreo smecherie pentru a face niste leduri sa semene la lumina a afisaj vfd? Vreun filtru de culoare sau ceva. 

Edited by M.Adrian
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• M.Adrian

2

• Spitfire

1

• stryx

1

• cimitavita

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Multumesc, dupa lambda am gasit 3 leduri pe tme cu 555nm, mai urmaresc si pe la ceilalți distribuitori sa vad ce gasesc si cand mai am ceva timp liber iau cateva sa experimentez. 

Folosește un afișaj color. Eu am niște GMG12864-06D. Poți seta orice culoare vrei. Atât la text cât și la barete. Programul e foarte simplu de făcut și ar ieși echivalentul unui VU-metru cu cel mult 128 leduri. Dar mai pui niște chenare și ceva scris, baretele se reduc la vreo 90 "leduri" pe canal. Am încercat să pun 2 afișaje alăturate dar baretele apar destul de urât din cauza zonei fără pixeli de la marginea afișajelor, deci, pentru un VU-metru mai lung, trebuie căutat un afișaj 256x64 sau chiar 512x64.

Mai încolo vreau să folosesc două afișaje color ca să fac echivalentul a două VU-metre cu ac, cu diferite skinuri, așa cum era la un plugin de la Winamp.

Edited by cimitavita