Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sunet ciudat (whine) Invertor Fronius Primo 5kW.


Recommended Posts

Salut,

  Recent am observat ca inverotul a inceput sa produca un zgomot similar cu "coil whine" dar nu chiar pentru ca este intermitent si nu continu. Are vro 6 luni de cand l-am montat si pana acuma nu a facut asa si nu prea consider ca este normal sa produca acel sunet, nu s-a efectuat nici un update de soft sa fie de la o modificare de soft.

 

 Am inregistrat sunetul si se poate asculta aici https://vocaroo.com/1dFuWT37p3Sq, zgomotul persista in general 20-30s si dispare pentru 15-20 minute dupa care se repeta. Am dat jos capacul frontal cu gandul ca o fi ventialorul interior dar nu este pentru ca am blocat pentru un timp foarte scurt cu mana ventilatorul cand era prezenta zgomotul si acesta nu a disparut. Ascultand cat de atent am putut peste placa electronica, sunetul pare sa provina din zona condensatoarelor incercuite, m-as fi asteptat sa fie de la bobina verde care se afla putin mai jos dar zgomotul persista mai tare in zona condensatoarelor. Eu personal nu am auzit sa faca asa vre-un condensator, nu imi dau seama daca pe partea cealalta a placii exista alte circuite sau o alta placuta si sa fie vre-o sursa in comutatie cu o bobina de la care sa provina sunetul.

 

  Poate s-a mai confruntat cineva cu o problema similara, coduri de eroare nu da si functioneaza normal.

 

20220928-125739.jpg 

 

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Da este un Fronius Primo de 5kW, nu a protestat cu nimica ca avea capacul dat jos a mers normal. O sa incerc sa intaresc zona respectiva sa vedem. Am mai gasit pe un forum strain o problema similara si proprietarul a vorbit cu cei de la Fronius si i-au tot schimbat versiunea de soft la versiuni mai vechi de vro 4-5 ori pana a disparut zgomotul, probabil au ajustat ceva frecvente de comutatie dar eu nu i-am facut nici un update de soft, in cel mai rau caz daca o fi venit unu-l fortat de la iei. Trebuie sa ma uit daca are pe undeva vre-un istoric de update-uri.

Edited by Bandi Szasz
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines