Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Quad 405

Mitrut20

Recommended Posts

Va salut! de cateva zile ma tot bate gandul sa construiesc si eu un astfel de amplificator, dar nu stiu ce versiune sa fac, am tot citit depre versiunea Net audio 405-3 dar nu gasesc schema, asa ca am zis sa caut alta verisune

Care este cea mai buna versiune a acestui amplificator?

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Mitrut20

3

• q_acdc

2

• Nostalgic

1

• cristi7521

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acum 6 ore, Mitrut20 a spus:

Va salut! de cateva zile ma tot bate gandul sa construiesc si eu un astfel de amplificator, dar nu stiu ce versiune sa fac, am tot citit depre versiunea Net audio 405-3 dar nu gasesc schema, asa ca am zis sa caut alta verisune

Care este cea mai buna versiune a acestui amplificator?

Folosesc de ani de zile varianta pe bipolari varianta lui Tibi. (etaj intrare Tibi si final Quad 520) 

Acum 2 ore, q_acdc a spus:

Folosesc de ani de zile varianta pe bipolari varianta lui Tibi. (etaj intrare Tibi si final Quad 520) 

o schema ar fii de folos :)

Varianta originală.Am construit-o de multe ori dacă am fost solicitat de vreun client.Merge și cu tranzistori nesortați.Nu necesită reglaje . Merge din prima.Pe 4 ohmi și la +- 50v= 100w

quad405.png

Edited by Nostalgic

versiunea  de  top  se  face  cu  finali  kd503  si  este  ceva  de  vis ... in  facultate  vindeam  kit-uri  de  asa  ceva ...

cablajul  si  bobinele  erau  furnizate  de  dl MENADI  ,  iar  filtrajele  erau  GSC-uri  din  acelea  albastre  cu  suruburi  si  finalii  erau  kd503  de  la  TESLA --- de  ultimele  2  repere  eu  faceam  rost --- ...vremuri  frumoase ...:rzb

Va salut ! 

Sant de aceiasi părere cu userul @Nostalgic, varianta originala de P. J. Walker, dacă găsesc niște cablaje l-aș face și io. Pe dyaudio sa scris mult despre asta, numa trebă oleacă de ingleza, poate fi destul cât știe să traducă gogu.