Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect modul frigider Whirlpool


Nikolae

Recommended Posts

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

 Nikolae.Pune o poză pe postimage şi selectează "Direct link",apoi încarci aici.Sigur cineva îţi va indica ce să verifici/înlocuieşti.

În principiu se alimentează modulul la 230V şi se măsoară tensiunea pe ieşire.Dacă e tensiune posibil să faci verificare suplimentară cu o rezistenţă de sarcină pentru un curent de 0,5-1A.

 La bloc defect sunt mai multe piese care se vor înlocui.Aş bănui că sunt smd şi atunci dacă n-ai aparatură adecvată apelează la un profesionist local sau de pe forum...

Link to comment

Pe placa sursei vei găsi nişte condensatori electrolitici.Măsori cu placa alimentată (atenţie să nu alimentezi greşit) dacă ai o tensiune de 5, 12 sau 24V pe condensatorii de filtraj cu tensiunea de lucru mică (ex. 25, 50V).Dacă există acea tensiune, placa se alimentează, iar defectul este de altă natură.Dacă nu apare acea tensiune, verifici pe condensatorul electrolitic de la intrarea sursei, are câţiva uF la tensiune mare (275Vc.a. sau 400Vc.c.) dacă apare tensiune de circa 310Vc.c.

Dacă acolo apare acea tensiune, sursa e alimentată dar nu scoate nimic pe ieşire, probabil integratul TNY e ars.A se verifica înainte de înlocuirea lui şi componentele alăturate, diode, bobine şi rezistenţe.De multe ori cedează şi dintre ele..

Aveţi mai jos o metodă de postare, site-ul indicat de mine e Imgur (citit ,,imager,,), dar se procedează la fel pentru orice alt site de găzduire
Încărcaţi pozele pe https://imgur.com/upload (sau orice alt site de găzduire poftiţi)
După ce se încarcă pozele pe site, daţi click dreapta pe fiecare poză încărcată acolo şi selectaţi din lista ,,pop-up,, ce apare ,,Copy image,,.Daţi click pe această comandă.
Reveniţi pe pagina deschisă deja pe forum şi daţi click pe ,,Paste,, în postare.Pozele vor apărea direct.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines