Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comutator mercur inclinatie

kokosu
 Share

Recommended Posts

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ceva de genul celui de mai jos era şi-n alea ruseşti, dar mai ,,baban,,...

Am două comutatoare cu mercur la serviciu, unul fără mecanism şi altul montat pe un temporizator de iluminat nemţesc, funcţional.Dar nu pot ajunge acolop decât Luni....

Acuma nu ştiu dacă vă interesează comutatoarele ca atare sau doar mercurul din ele.Daţi un MP..

Astea ce le am au mercur din greu, fiind vechi, de pe vremea când mercurul nu era interzis...

Interruptor mercury, PZ 212, 12,5mm, dirección única de movimiento, 220V,  3A|switch 3a|direction switch - AliExpress

Eu caut de 5mm lungime. Sunt si de 3 mm lungime. Deci nu ma intereseaza mercurul din ele. Am o comanda din china care nu Mai soseste si am nevoie de ele. In Romania nu Mai gasesc pe stock nicaieri, se pare ca nu Mai au voie sa vanda

Cred ca în relee cu contacte cu mercur se găsesc fiole atât de mici. Erau o vreme chiar românești, folosite pe placi dedicate în telefonie, dar nu mai dau de nici unul acum, și nici nu am căsăpit nici unul ca să vad exact ce fiole are, dar judecând după mărimea ansamblului, sigur erau fiole mici. Aveau indicație de poziție pt montaj. 

Edit-am găsit unu (nu romanesc, ci provenit din vechile fc1000 sau iris casate) pe care îl foloseam pt a simula platina la probe pt aprindere electronica. Are 1x1x4cm. Fiola sigur era mica, dacă ne gândim ca acolo era strecurata bobina și terminalele. 

IMG-20220921-092033.jpg

Alea românești semănau cu asta

Screenshot-20220921-110200-ro-emag-andro

• 4 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines