Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Victrix tera 28-1 comportament haotic


Postări Recomandate

  Buna ziua. Am o centrala victrix tera la care am schimbat 4 placi electronice în 4.5 ani. Placa electronica cedează după aproximativ 1 an. Concret o dai pe mod iarna trece pe vara , incepe sa incalzeasca apoi se stinge ecranul și se restarteaza centrala, peste o anumită temperatură la fel se închide și reporneste, o pui in standby apoi după 10 secunde se deschide singura, toate plăcile au făcut exact la fel. Am avut stabilizator de tensiune (acum l am scos) tot timpul, împământare, curent fara fluctuații zic eu 230 fix București, tot ce vrei, pe țeavă de gaz nu am curent am măsurat. Acum am cumpărat și a patra placa electronică primele 2 au fost cu garanție și 2 cumpărate. Acum am scos stabilizatorul de tot că cică și acesta poate da o tensiune de ieșire mare datorita faptului că este lent in reacție, și poate da pe ieșire un curent mult mai mare decât suporta placa, chestii citite de pe niște saituri rusești. Ce mă sfătuiți să fac placa nr 3 ultima stricată e intacta zici că-i noua. Toate plăcile erau intacte ochiometric, fara arsuri sau cum s or chema. Eu deduc că ori e ceva electric care face că softul sa nu se desfășoare cum trebuie sau ceva din soft, așa mi s a spus, de la cei de la Black Sea Supliers. Ei sunt depășiți nu știu să repare  sau sa zică clar un diagnostic de la ce este problema cu aceste placi electronice. La eMag vad că au reviuri bune nu știu ce să mai zic sa fie ceva la mine. Nu am avut probleme cu nici un alt aparat electric din casa, am și diferențial, instalație pe cupru noua de 3 ani nu știu ce să mai zic. Ce mai ma-m gândit ar fii că termostatul de camera era setat la 6 cicluri pe oră și poate asta o suprasolicita. Multe porniri,nu știu. Ce ziceți ce mă sfătuiți, am și placa Nr 3 e intacta se pricepe careva la electronică să citească masuri electrice ceva. Eu tind sa cred că e ceva electric și de aceia softul nu mai lucrează. Incerc sa pun și un filmelet sa văd dacă reușesc . Mulțumesc 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Puneţi o poză clară de aproape (30-50cm) cu placa, partea cu piese.

 Aveţi mai jos o metodă de postare, site-ul indicat de mine e Imgur (citit ,,imager,,), dar se procedează la fel pentru orice alt site de găzduire
Încărcaţi pozele pe https://imgur.com/upload (sau orice alt site de găzduire poftiţi)
După ce se încarcă pozele pe site, daţi click dreapta pe fiecare poză încărcată acolo şi selectaţi din lista ,,pop-up,, ce apare ,,Copy image,,.Daţi click pe această comandă.
Reveniţi pe pagina deschisă deja pe forum şi daţi click pe ,,Paste,, în postare.Pozele vor apărea direct.

Link spre comentariu

Pornit-oprit-iarna-vara se face din acelasi buton.

Placa a fost schimbata dar tastatura aia de cauciuc,silicon ce o fi cu tastele respective a fost verificata,curatata?

 

Sursa de acolo are doua tensiuni de iesire una de 7,X-8 volti masurabili pe C307 si una de 24-25 volti masurabili pe cel marcat cu C303 (C304 C305)

Un stabilizator de 5V pentru procesor U301

 

Normal daca s-ar opri sau reseta din cauza alimentarii ar trebui sa porneasca in ultimul mod de utilizare,iarna,vara sau stand-by nu sa se schimbe aleator intre ele.

 

 

Link spre comentariu

Daca îi schimb placa cum am făcut acum 2 săpt nu mai are nimic. Precizez că tastatura a fost curățată chiar și placa cu puțin alcool izopropilic, la taste, nu apar erori absolut nimic efectiv centrala zici că se prostește face ce vrea ea. Am pus link , cred că l am pus corect. Am schimbat azi 3 condensatori cel mare și cei 2 mai mici, pusă din nou pe centrala face exact la fel nici o îmbunătățire. Cică ar fi afectat softul așa mi s a spus. Rețineți 3 placi au făcut identic fara sa fie nimic ars pe placa vizibil sau alt aparat din casa. Nu știu ce să mai zic, așa or fii ele cu o problema din proiectare sau de fabricație. Totuși placa și anul mi se pare un pic cam mult. Acum i am scos și stabilizatorul sa vedem ce zice in altă locație mai am un Vaillant de 10 ani fara stabilizator fara nici o eroare, bine glumind nici astea 3 placi care făceau așa nu afișau in meniul de erori nimic. Aștept asta a 4 a pusă acum 2 săptămâni să văd la ani pe vremea asta. Mulțumesc pt implicare.

Editat de Mirceadmf
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări