Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Informatii panou de control masina de splat Indesit iwc 6105S


bulgaras
 Share

Recommended Posts

Buna ziua dragilor,

Cine ma poate ajuta si pe mine va rog cu descrierea sau schema de piese electronice pentru un panou de control de la o masina de spalat rufe Indesit IWC 6105S careia i-am schimbat placa de baza /principala si de atunci panoul de control nu se mai aprinde nici-un led la el.

Atasat va trimit modelul panoului de control.

 

https://appliancespareparts.mysimplestore.com/products/indesit-iwc6125-uk-washing-machine-user-interface-board-16200210902-30411794-used-tested

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Masina de spalat functiona  normal, mai putin partea cu incalzirea apei. Am schimbat rezistenta cu una noua si originala dar cand am pus aparatul de masura pe lamelele rezistentei dupa ce am pornit-o nu primea deloc tensiune, probabil releul care ar fi responsabil de asa ceva a crapat.

Am schimbat placa de baza cea care se afla in interior pe spatele masinii langa cuva si motor cu alta second si dupa ce am cuplat mufele corespunzator si am alimentat-o la priza nu sa mai aprins nici-un led de stare, power, absolut nimic pe panoul frontal de camanda al masinii de spalat, . Am pus inapoi placa de baza originala a masinii nu cea cumparata de la second si nu se mai aprinde nimic pe panoul de comanda. Ce poate sa se fi prajit'  si unde mai ales ? Ajutati-ma cu ceva sfaturi sau o schema a placi de control pt a o putea repara mai ales ca placa de bord nu gasesc de inlocuit. 

Multumesc .

 

Link to comment
Share on other sites

Scheme la aşa ceva foarte greu spre deloc. Dar uzual nu e nevoie, în primul rând trebuie verificat dacă la placa de bază ajunge tensiunea reţelei şi dacă sursa plăcii de bază funcţionează.Posibil ca mufa ce aduce reţeaua la placa de bază să fi fost introdusă greşit în alt locaş şi deteriorată, deşi în mod normal toate mufele au o ,,cheie,, ce împiedică conexiuni eronate.Dar spun din proprie experienţă că dacă te grăbeşti şi forţezi suficient, poţi face şi minuni din astea...

Link to comment
Share on other sites

O placa ce nu are procesorul defect ci in stare buna și perfect funcțional, nu se schimba ci se repara schimbind perifericele defecte, mai ales la un electrocasnic ce nu are o schema foarte stufoasa. 

Ma îndoiesc ca vei găsi schema. De obicei se mai găsește cite ceva despre sursele de alimentare. Dacă nu ai suficienta experienta în electronica va fi foarte greu sa rezolvi de unul singur. 

Link to comment
Share on other sites

Salutare dragilor, am masurat intrarea de alimentare a placii de comanda si-mi da o tensiune de 5v c.c.  Tocmai de aceea cautam o schema ca sa stiu valorile pieselor din cablaj, in afara de procesorul central la care daca ar fi defect nu ma incumet sa-l schimb , cat fiind vorba despre mufele de conexiune cu placa de baza nu ai ce sa gresesti , decat daca esti rau intentionat. 

Link to comment
Share on other sites

Procesorul dacă este defect nu-l poți schimba pt ca trebuie și SW din el. 

Schema nu te ajuta prea mult. Iar ceea ce ai nevoie se poate scoate în proporție covârșitoare direct de pe placa existenta. 

 

Sa zicem ca ai schema. Ce faci mai departe? Cum procedezi? 

Daca esti "bun meseriaș" ai deja la dispoziție tot ce-ți trebuie ca să repari tot ceea ce s-ar putea repara. Pt restul oricum nu-ți folosește pt ca nu mai poți repara tu. 

Edited by sesebe
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines