Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

SONY KD-43XE7077

Recommended Posts

Vă salut.

Main board: 1-981-926-22

A2182751B

T-con:  6870C-0726A

Inverter: 1-981-457-12

A2184653B

Display: YS7S430HNG01

Defectul: a apărut o dungă orizontală(luminoasă) pe mijlocul ecranului după care a dispărut imaginea(inclusiv dunga), ecranul devenind opac, sunet avea, schimba programele, mergea volumul, făcea on/off. Proprietarul(un prieten), i-a făcut un reset de fabrică în speranța că o să-l aducă la viață. Nu s-a reușit, a rămas și fără sunet. La întuneric ecranul era slab luminat, dar fără

imagine(verificat cu lanterna). 

Ce am făcut eu: am verificat invertor, am gasit 47,6V pe baretele LED, ledurile se aprind, totul este ok. Mi s-a spus că ecranul a fost curățat cu o soluție, drept pentru care am desfăcut panelul să văd starea panglicilor de la display. Curate, deci ok. Am verificat T-con. Siguranță bună, 12V pe siguranță,dar doar atât, restul tensiunilor(Vgl, Vgh...) zero sau foarte mici. Am deconectat o pamblică dintre T-con și display. S-a luminat puternic, cu ușoare dungi verticale, jumătate de ecran și au apărut tensiunile pe T-con. Am conectat pamblica la loc și am deconectat-o pe cealaltă. Ecran negru total și lipsă tensiuni pe T-con. 

Eu tind să cred  că display-ul este defect.

Cu deosebit respect, aștept părerile voastre și eventuale idei de remediere.

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Mulțumesc domnule iuliantv pentru ideea sugerată. Știam ceva despre această metodă, dar am avut impresia că o să caut acul în carul cu fân. Am zis să încerc totuși. Am izolat aproximativ primii 20 de pini ( atât era de lat schochul) și minunea... a apărut imaginea.

Atașez  foto cu pinii izolați. 

20220921_202444.jpg