POLAKU2002 Posted September 12, 2022 Share Posted September 12, 2022 (edited) Buna ziua...Am o masina candy de 7 kg cu incarcare verticala de 3 ani care ma oboseste tare....functioneaza perfect dar nu intra in turatie la stoarcere...invirte invirte dar nu prinde turatia de stoarcere decit cind vrea ea....odata stoarce de 3 ori nu ....am schimbat presostat carbuni filtru deparazitar..... Edited September 12, 2022 by POLAKU2002 Link to comment
cornel1962 Posted September 14, 2022 Share Posted September 14, 2022 Ce motor are...?, Carbuni, taho ați verificat ? Link to comment
validae Posted September 14, 2022 Share Posted September 14, 2022 Vezi să nu aibă senzor de dezechilibru la cuvă şi când rufele sunt dezechilibrate rău nu-i dă voie la turaţie mare.Nu ştiu de acest model, dar unele maşini au şi funcţia asta... Link to comment
mac01 Posted September 14, 2022 Share Posted September 14, 2022 La astea cu incarcare verticala cuva are doua puncte de sprijin...de obicei nu apare dezechilibru. Eu zic ca este altceva defect acolo...si daca face defectul aleatoriu cred ca este vorba de un contact imperfect. Link to comment
validae Posted September 15, 2022 Share Posted September 15, 2022 Era o posibilitate, chiar şi unele maşini verticale au acea opţiune cu detectarea dezechilibrului.Nu e obligatoriu ca o maşină verticală să nu aibă dezechilibru.Dezechilibrul e iminent, fiind dat de gradul de încărcare al cuvei şi de distribuirea aleatorie a rufelor pe circumferinţa tamburului.Când toate rufele se fac grămadă într-un loc, dezechilibrul e maxim, iar controllerul încearcă redistribuirea lor prin rotiri rare în cele două direcţii, urmate de tentative de turare spre maxim.Asta, la maşinile cu detecţia dezechilibrului... Posibilitatea dezlipirii magnetului taho am exclus-o, pe ideea că dacă magnetul era spart sau dezlipit, motorul s-ar fi turat puternic din start.Ori simptomul e tocmai invers... Link to comment
Recommended Posts