Roli30 Posted September 1, 2022 Share Posted September 1, 2022 Buna ziua , am un gordak 952A care foloseste acest controller de la Samsung : s3f94c4ezz , problema este ca nu mai afiseaza deloc si nu mai incalzeste deloc statia , stiu 100% ca este problema cu acele 2 controlere , ca mai am un gordak tot la fel si am inlocuit cele 2 controlere defecte cu 2 controlere bune de la celalta statie , ideea este ca se gasesc aceste integrate de vanzare dar problema este ca nu am gasit nici o metoda sau un programator ca sa iau continutul de la un integrat s3f94c4ezz , si sa il scriu pe unul nou. Am RT809H care il are in lista lui , dar cand incerc sa il citesc, citeste cel bun ca si blank , stiu 100% ca nu este blank ca altfel nu ar merge statia buna , mai am inca programator TL866 dar acesta nici macar nu il are in lista lui modelul de ic s3f94c4ezz . Multe statii de aer cald folosesc acest integrat , dar cum se pot citi ? Multumesc ! Link to comment
Mircea Posted September 1, 2022 Share Posted September 1, 2022 (edited) Nu poti citi nimic caci programul/codul este blocat/protejat in controller. Deci, nu ai sa reusesti nimic prin simpla copiere. Edited September 1, 2022 by Mircea Link to comment
Florinel TV Posted September 1, 2022 Share Posted September 1, 2022 MCU s3f94c4ezz nu il poti citi ca este protejat la scriere si dumpul nu va functiona pe alt MCU, chinezii au blocat ca sa cumperi alta statie de lipit daca se defecteaza MCU Link to comment
Mircea Posted September 1, 2022 Share Posted September 1, 2022 Protejat la citire e sigur, la scriere ma indoiesc. Link to comment
GeorgeS Posted September 1, 2022 Share Posted September 1, 2022 @Roli30 si totusi, mai exact despre ce vorbim? - GORDAK 952A, este fara afisare, ai doar reglaje, din cauza aceea este si ceva mai ieftina. - Mi-e foarte greu sa cred ca ambele microcontrolere, s-au sters/corupt/ars deodata. Adica ele se ocupa fiecare de "bucata" lui, unul de partea de "letcon" iar celalalt de partea de "aer cald". Daca totusi s-au ars/distrus ambele deodata, asta presupun ca s-a intamplat din cauza unei defectiuni pe partea de alimentare, deci ar fi riscant sa pui unele bune in acel circuit, inainte sa rezolvi problema. - Mare grija cu incercarile de citire. Dar da, merita cautate cele doua versiuni de firmware, posibil sa le gasim pe undeva, chiar daca de la alte statii. Daca nu si nu, dupa toate acestea, statia ar putea fi modificata pentru comenzi analogice. Sau, de ce nu, chiar si cu alte microcontrolere sau chiar un arduino. In sensul ca parametri de monitorizat si iesirile, chiar sunt ... simplități. Link to comment
Roli30 Posted September 2, 2022 Author Share Posted September 2, 2022 Deci sa inteleg ca de scris se poate scrie unul care este nou / blank , cu programatorul RT809H , dar cand vrei sa il citesti nu se mai poate ? Adica asta este ca si un fel de OTP doar ca este protejat la citire / copiere ? Link to comment
Mircea Posted September 2, 2022 Share Posted September 2, 2022 Un OTP (unde P vine de la programare) se poate citi de cate ori vrei tu, de scris o singura data sau multiple daca adaugi in locatiile nescrise inca (asta e chestie cu schepsis, cam ca la CD-urile multisesiune). Ca il citesti e una, ca ce citesti e gol sau programul real depinde daca este blocat sau nu. Ca sa incheiem subiectul: daca citesti zerouri, e clar ca e protejat. Nu poti face nimic si e normal sa fie protejat. Se numeste drept de autor sau proprietate intelectuala. Chiar daca ce e scris nu se bazeaza pe cine stie ce descoperire mareata a fabricantului. Link to comment
modoran Posted September 2, 2022 Share Posted September 2, 2022 Singura solutie e sa scrii tu softul de la zero sau sa gasesti un procesor dintr-o statie identica cu alt defect. Sau sa contactezi direct chinezul, poate iti trimite un procesor gata scris contra cost. Link to comment
Stefan Posted September 2, 2022 Share Posted September 2, 2022 Sa scrii softul pentru acel tip de microcontroler dintr-o stație de 450 lei e o gluma proasta. Poți sa iti construiești alte controllere sau sa le cumperi gata făcute. Pana si ăștia au preferat sa facă, pentru alt model de suflanta fără letcon, o plăcută adaptoare si sa folosească un MCU cunoscut https://www.eevblog.com/forum/reviews/youyue-858d-some-reverse-engineering-custom-firmware/msg1320798/#msg1320798 Link to comment
Roli30 Posted September 2, 2022 Author Share Posted September 2, 2022 Am inteles , va multumesc de raspunsuri , se poate inchide . Link to comment
Recommended Posts