Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Remote mouse si tastatura


Recommended Posts

Salut,

 

Am urmatoarea problema: Trebuie sa gasesc o solutie sa trimit cu ajutorul internetului mouseul si tastatura de la un calculator la altul.

Nu pot sa instalez nimic pe calculatorul loc (ca team viewer, remote desktop .etc) si atunci singura varianta este sa iau iesirea HDMI si sa o introduc in alt calculator (streaming PC) intr-o placa de captura care sa fac stream pe Twitch sau altceva.

Calculatorul remote "vede" imaginea de pe calculator local insa nu am inca o solutie la a transmite mouseul si tastatura de la calculatorul remote la cel local.

Ma gandeam ca am nevoie de un fel de mouse sau tastatura cu internet dar nu stiu daca gasesc asa ceva.

 

In calculatorul local nici nu pot sa conectez ceva pe USB care nu seamana cu un mouse sau keyboard.

 

Am atasat si o schema pentru a intelege mai bine problema mea.

 

Are cineva o solutie?

image.thumb.png.b25c3900dde7cd96e3bf3f6e651dc53c.png

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cum anume sa conectez tastatura si mouseul prin internet?

 

In final ma gandeam sa iau un arduino care sa se conecteze la internet si sa preia semnalul trimis de calculatorul remote. Pentru tastatura ar fi relativ simplu sa modific o tastatura sa accepte pe langa apasarea de taste si semnalul de la arduino insa nu stiu cum sa fac pentru un mouse optic. Probabil cu un mouse cu bila ( cu doar 2 axe, x si y) e mai usor) insa as prefera ca in calculatorul local sa conectez totul pe USB fara adaptor.

Link to comment
Acum 16 minute, rony2006 a spus:

In calculatorul local nici nu pot sa conectez ceva pe USB care nu seamana cu un mouse sau keyboard.

Orice conectat pe USB la un PC poate sa "semene" cu ce vrei tu si sa faca altceva. Asta daca sistemul de operare nu este modificat.
Dar se complica lucrurile. Trebuie un dispozitiv extern cu acces la internet.

Altfel, cam greu software daca nu poti instala nimic pe PC local.
 

Link to comment

Sa nu exageram, 300 euro nu e o sumă mare dacă acel sistem nu este pentru divertisment. Suntem pe un forum de electronică și sunt sigur că avem scule cumpărate în mod inutil de cel puțin 300 euro. Se poate realiza și la un cost mai redus însă daca vrei soluții de 30 lei poți să te chinui cu o clona Arduino și poate termini proiectul la iarna viitoare.

Link to comment

Nu poti instala chiar absolut nimica ? Este un mic tool de la microsoft: "mouse without borders" care face exact ce vrei cu conditia ca cele 2 PC-uri sa fie in acelasi LAN local. Daca nu atunci cu un "ESP32-S2" ( si doar cu varianta S2, cu cele simple nu merge) se poate simula un HID de mouse/tastatura care inseamna ca acel ESP32 va fi vazut de PC ca un dongle de mouse / tastatura wireless. Merge doar cu ESP32-S2 pentru ca acesta are USB nativ, celalalte ESP-uri folosesc un convertor usb-serial ( CH340, CP2021, etc).

Link to comment
Acum 10 minute, Bandi Szasz a spus:

Este un mic tool de la microsoft: "mouse without borders" care face exact ce vrei cu conditia ca cele 2 PC-uri sa fie in acelasi LAN local.

Daca exista asa soft (nu stiam de el) , "LAN local" se poate rezolva printr-un VPN. 
 

Link to comment

Salut,

 

Din pacate nu pot sa instalez nimic pe calculatorul local.

 

M-am gandit la varianta unui ESP32 conectat la internet langa calculatorul local si care sa dea semnal digital direct pe senzorul optic de la mouseul care e conectat la calculator.

Nu stiu insa si nici nu am gasit prea multe informatii despre cum functioneaza senzorul optic de mouse si cum as putea "injecta" semnal in el in timp ce ar trebui sa continue sa functioneze ca mouse normal.

Link to comment

Inca o idee care mi-a venit aseara este urmatoarea:

 

M-am gandit ca pot sa fac o aplicatia pe mobil care sa fie langa caluculatorul local si care sa afiseze un pattern ce se misca in functie de ce transmite calculatorul remote.

As putea sa asez mouseul optic pe telefonul mobil cu aplicatia deschisa si ar trebui sa functiuneze similar cu asta: 

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines