Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pioneer A 757 / Pioneer A676


Recommended Posts

Detin un Pioneer A 676 a carui parte finala o folosesc cu un Yamaha C4.Imi place cum suna insa are ceva componente cu probleme(a facut si o baie se pare) si uneori aud f mici pacanituri sau distorsiuni intr un canal...

As vrea sa fac un upgrade si sa mi iau A757..este cineva care l.a ascultat ? sau chiar pe amandoua sa le.poata compara ca sunet?

Link to comment
  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Le-am avut pe ambele.  Este o diferenta sensibila de calitate a sunetului intre ele.   Ca sunet A-676 m-a dezamagit din prima clipa, asa ca nu a stat prea mult in rack.  A 757 suna mai clar, basul este mult mai bine controlat si se simte rezerva de putere. Oarecum de asteptat caci este capul de serie, dar si pretul lui a fost dublu.

Totusi pe medii nici unul nu exceleaza, si dupa scurt timp A-757 a fost inlocuit cu o Yamaha AX-900 care l-a detronat fara drept de apel.  Si care a costat cam la fel.

Toate aparatele au fost fara interventii si in stare absolut perfecta.

Link to comment

Interesanta tare schema de la Yamaha AX-900. Ma refer strict la etajul final care desi are o schema destul de simpla are o chestie foarte interesanta. Are un circuit de DC servo realizat direct in etajul final/VAS realizat cu doar un singur tranzistor. Este prima data cind vad aceasta solutie.

Link to comment
Acum 1 oră, Shambala a spus:

Le-am avut pe ambele.  Este o diferenta sensibila de calitate a sunetului intre ele.   Ca sunet A-676 m-a dezamagit din prima clipa, asa ca nu a stat prea mult in rack.  A 757 suna mai clar, basul este mult mai bine controlat si se simte rezerva de putere. Oarecum de asteptat caci este capul de serie, dar si pretul lui a fost dublu.

Totusi pe medii nici unul nu exceleaza, si dupa scurt timp A-757 a fost inlocuit cu o Yamaha AX-900 care l-a detronat fara drept de apel.  Si care a costat cam la fel.

Toate aparatele au fost fara interventii si in stare absolut perfecta.

Din ce am mai citit A757 ar fi mai flat,mai liniar in sunet ...eu am boxe cu sunet un pic spre bright si se pupa binisor cu A676...m am gandit si la ceva de la Yamaha chiar si la AX 900 si sa i folosesc doar partea de putere insa din ce am inteles sound ul Yamaha din anii 80 tinde spre bright ' detaliat cu medii neutre...fata de sunetul placut al aparatelor din 70 facute de ei dintre care am si preampul C4 care suna super.Nu stiu cat de indicat ar fi in setupul meu...cum ati caracteriza sunetul Yamaha AX 900 fata de A 676...in ce sens a sunat cu mult mai bine fata de Pioneer?

Link to comment

N-as zice deloc ca sunetul amplificatoarelor Yamaha din anii 80 este spre bright. Am doua din acea perioada si am mai ascultat inca citeva.

Amplifictorul meu de auditiede zi de zi este un Yamaha A6a (putin modificat pe alimentari) si este chiar foarte neutru comparat cu orice altceva ce am ascultat. Suna aproape ca Sara (Sara este putin mai detaliat dar atit).

Din pacate AX900 nu am ascultat.

Daca te intereseaza Yamaha atunci vezi din seria M. Un prieten are un M45 si suna superb si tot el gasise acum citeva saptamini un M60...M65 (nu mai retin exact) pe un site de vinzari.

Link to comment

Eu am un Yamaha AX-930 recapat complet (și cu BA-urile originale). Ca sunet e ușor agresiv. Depinde și ce fel de muzică asculți. Eu personal aș zice că Yamaha (cel puțin al meu) se pretează pe rock, dance (foarte bine merge pe astea), chiar și ceva mai lentuț (eu am ascultat și radio pe un Yamaha TX-930 - Magic FM).

Dacă vrei ceva mai "moale" ia un Onkyo (mie 8670, 8780 mi se par mai domoale ca să zic așa).

Evident, tot ce am explicat mai sus e valabil pentru mine și gusturile mele și ale tale pot fi extrem de diferite.

Link to comment

Pioneer A-676 suna flat, nu fratele cel mare :)   Comparativ, suna mat, "paclos", "muddy"  - spune un amaerican.

Nici vorba de sunet flat la Pioneer A-757, dimpotriva, are o accentuare pe bas si inaltele superioare. Daca preferati "butzi-butzi" este ampliful ideal.

Yamaha AS-900 are un sunet mult mai echilibrat, cu mediile (vocile, viorile, etc) incomparabil mai bine redate. Are si un reglaj de ton pe 3 cai si un Loudness variabil.

Onkyo-urile mici si mijlocii mi s-au parut ca suna "mai cald", de fapt mai colorat. La inceput este f placut dar dupa o saptamana sau doua devin greu de suportat..

Onkyo-urile mari (capetele de serie) suna mult mai corect dar sunt mai rare si mai scumpe.

Un sunet care mi s-a parut corect - la HK-urile mari, tot spre capetele de serie.

Daca va doriti un sunet spre anii 70 atunci poate un Sansui AU-717 sa fie mai potrivit.  Am avut AU-517 si pe boxe de 90dB i-am simtit de mai multe ori lipsa de putere. (Bine, in 2005, acum ascult in general mult mai incet.)

 

LE -  Dar daca aveti un preu bunisor, de ce nu va orientati strict spre o putere ?

Oricum, este o chestiune destul de subiectiva si va trebui sa schimbati mai multe aparate pana sa fiti cat de cat multumit. 

... Un timp   :)

 

https://postimg.cc/YG1KfBCj  :  https://postimg.cc/wysxCrTd  :  https://postimg.cc/0brvF3tX ; https://postimg.cc/nMyTf9T8

Link to comment

Initial ma orientasem spre un Yamaha M4 dar nu la 3000 lei buc ,cum cere unul pe Olx.Am.mai vazut M65 la 1900..dar deocamdata mai mult de 1700 nu am si nu lasa nici ala la pret...cred ca am.sa.mai pun un ban deoparte si sa iau un final Yamaha..doar ca tot asa nu stiu cum suna...daca spuneti ca ati auzit m45 si suna bine am sa mai caut sa vad  ce gasesc.Din ce am mai citit M85,M65 suna bine.Vreau un amp pe care muzica instrumentala si vocile in special sa sune bine..Am mai avut ub Denon PMA 750 avea inalte si bass,f detaliat...suna dezastru ptr urechile mele in combinatie cu o pereche de boxe Onkyo SC 60mk 2

Link to comment

Transistorul incriminat din yamaha ax900 (ax700, etc.) nu e dc servo , are rolul de ALA (absolute linear amplification), scrie si in schema , ceva asemanator cu circuitul akai zero drive , adica reduce distorsiunile; asa, grosso modo, primeste in baza un semnal considerat nedistorsionat , in emitor semnalul de iesire , distorsionat, semnalul rezultat din colector se aplica etajului urmator ,care  defazeaza cu 180 grade, se face suma algebrica  si teoretic se reduc distorsiunile.

Link to comment

Aia la 1900 a fost reparata si nici macar cu atentie.

Am vazut poze din interior pt ca vroia s-o cumpere un prieten.  Faptul ca a fost reparata nu-i o problema daca reparatia a fost facut cum trebuie dar mie nu mi s-a parut. In schimb asta poate fi un punct forte pt negociere.

 

Ai dreptate, dar face si corectia DC-ului.

Edited by sesebe
Link to comment

A mai fost acum citiva ani o Yamaha, M-70 parca, pe care cerea un camion de bani si era si carbonizat bine cablajul intr-un colt.

Nu a vrut sa lase nimic din cei 1200-1400 lei cit vroia (nu mai retin exact cit cerea). 

Edited by sesebe
Link to comment

Mai este unul cu un m60...i am cerut poze din interior... are ceva puncte de rugina..si se vede la suruburi ca a fost deschisa..cica el nu o desface sa faca poze ca e originala ca el n-a  umblat in ea...toate hoarlele se vand pe net...eu fara poze de la interior mai ales cu finalii nici nu ma gandesc sa cumpar!ampul Pioneer 676 care il am.are urme de apa in el de la fostul "proprietar"...asa ca atentie la ce cumparati

Edited by Edward
Link to comment

Urmele de apa nu sunt de la vreun proprietar ci de la ploaia ce a dat peste ele cât timp au zacut în strada sau în containerele de gunoi. Asa ceva se arunca într-o veselie în vest. Am salvat si eu din calea ploii multe aparate.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines