Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme memorie flash sub linux


ionut120v

Recommended Posts

am luat un stik usb de 256 GB l-am folosit cu linux ubuntu 20.04 desktop, am avut probleme cu scrierea, multe fisiere ereau goale 0-ff, dar nu toate.

scrie vendor codisk, lumea spune ca e un gunoi care se vand la kilogram pe aliexpres.

 

Problema cu fisierele goale a aparut daca incercam sa scriu peste, intial am crezut ca este OTP , se poate scrie doar o data, dar de curiozitate am formatat cu ext4 si a mers, in plus am scris pe el, dar cand am incercat sa scriu peste, sistemul de fisiere s-a stricat,dar am reusit sa-l repar si am scris din nou si a mers.

 

Care sa fie problema, e legata de linux?(desi nu prea cred ext 4 e nativ linux n-ar trebui sa dea erori), sau memoria e de proasta calitate cel mai probabil, ar putea fi in cauza computerului, poate fronturile si tensiunile impulsurilor nu-s ok si nu se scrie bine?

 

Cu alte memorii n-am avut absolut nici o problema (probabil e un gunoi) dar se poate scrie totusi dupa mai multe incercari.

Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cand scrii prima data pe stick scrii fisiere mici sau o mai mari ( cativa GB ) ? Multe memorii flash chinezesti doar declara ca au o anumita capacitate dar de fapt au mult mai putin si dupa ce se ocupa acel putin disponibil incepe si rescrie zone deja ocupate si se duce tot. O singura data am luat de la iei niste microSD-uri pentru acele mini mp3 playere pe care voriam sa le pun in niste decoratiuni de gradina cu cateva sunete de pasari si am zis ca pentru 4-5mb de fisiere mp3 nu iau de la noi microSD-uri de 16Gb ca mai mici nu am gasit si din cele 3 bucati cumparate doar 1 a fost recunoscut de PC si m-am chinuit si cu aia mult ca copia 50-60% dintr-un fisier de 1-2mb si dadea eroare la scriere. Unele lucruri nu prea merita cumparate de la iei, mai ales memorii flash pe care vrei sa pui niste fisiere sa nu le pierzi. 

Edited by Bandi Szasz
Link to comment

Salut @ionut120v,

 

Cauta aplicatia "h2testw". Este special destinata testarii capacitatii reale a stickurilor.

 

Am avut un stick capatat de la o firma reputabila pe care era ceva documentatie. Capacitatea declarata a stickului era de 2GB. Dupa ce am copiat continutul, am incercat sa folosesc sticul pentru stocare. Am observat ca ocazional se corupea. Cand am testat cu h2testw s-a dovedit ca avea vreo 430MB in loc de 2GB.

 

L-am marcat cu capacitatea reala si am continuat sa-l folosesc. Nu am mai avut probleme cu el.

 

Daca testezi, chiar te rog sa spui ce ai gasit.

 

 

Link to comment

Stickurile șmenuite care se pot desface și la care se pot vedea denumirile circuitelor nu trebuie aruncate. Sunt programe care după denumirea IC driver și a memoriei pot reface stickurile la setările cu care vin din fabrică. Evident nu o să mai aibă 1T sau 2T cum aveau când au fost șmenuite, ci capacitatea lor reală, 4G sau 8G. Stickuri cu capacitatea șmenuită care să aibă în realitate 16G nu am găsit niciodată. Doar 4G și 8G.

Tot cu astfel de programe pot fi refăcute multe stickuri blocate, chiar dacă calculatorul nu mai poate identifica că dispozitivul conectat la USB este un stick.

Link to comment

Sa testezi cat are in realitate se scrie fisiere pe el si se citesc inapoi.  Cand se depaseste capacitatea reala vei avea eroare de continut la citire ( se va citi 0 sau FF, evident ).  Pe windows sunt programe automate ce fac asta, dar poti sa o faci si tu manual, scrii 4GB, ii citesti inapoi, mai scrii inca 4 si tot asa.

Link to comment
La 16.08.2022 la 12:53, ionut120v a spus:

Caut un tester de linux, cred ca nu e bun deoarece nu-l pot monta decat dupa ce repar sistemul de fisiere, intai trebuie sa rezolv asta, dupa aia sa-l testez.

 

 ce -mi da F3 pobe, deci fake, a-ti spus voi bine, 32 GB la 90 ron,

Screenshot from 2022-08-16 12-50-54.png

Pare a fi o postare din deceniul trecut...:nebunrau:

La PC Ga--ge, un stick USB 3.2 calitate premium de 128GB costa 69 de lei, acum, pe 22.08.2022...

Link to comment
Acum 2 ore, Spitfire a spus:

Pare a fi o postare din deceniul trecut...:nebunrau:

La PC Ga--ge, un stick USB 3.2 calitate premium de 128GB costa 69 de lei, acum, pe 22.08.2022...

Asta e norocul meu, coasa, sooterul, memoria.

Avertizare tehnologia, nu te poti baza pe ea, o lada de campanie cu scule de genul, sapa, topor, barda, secure, coasa, maceta, ciocan mers in locuri unde viata depinde de ele.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines