Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laser pentru decupat hartie , pareri

Share

Recommended Posts

Buna ziua,

Sunt novice in domeniu, de aceea va cer opiniile. 

Vreau sa imi cumpar un laser cu scopul principal de a decupa detalii in hartie, (maxim A4) si ma intreb daca acesta este potrivit pentru a face treaba. (  mentionez ca hartia nu trebuie sa fie arsa vizibil/colorata pe margini):

https://www.sculpfun3d.com/productinfo/623144.html

multumesc,

E.

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Arata destul de bine , si daca ai acces la lightburn ,cu siguranta , poti sa faci o gramada de chestii cu el ,  dar trebuie aa iei in considerare ca tu vrei sa tai hartie , si este inflamabila , trebue tot timpul sa veghezi asupra lui in momentul in care tai ceva cu el , si pe deasea mai ai nevoie si de un sistem de evacuare gaze , fum …  

Hartia o tai cel mai bine la vitea mare de deplasare .

Edited by AndreiIr

• 1 month later...

Am luat un laser de 10w pe fibra 500 microni si am  comandat unul de 50w tot pe fibra, ieftin, 50 respectiv 100 usd, cel de 10 are si fibra cu capul taiere, cred se pot monta pe un mini cnc, oricum e mai puternic decat cel de 5, am si din alea dar le folosesc la tratamentul spondilozei 808nm(fara focalizare) au FAC scot un spot patrat, din ce am vazut acea lentila FAC e o lentila Frenel.

Cred ca alea sunt din postarea initiala sunt albastre, am si albastru, dar parca se reflecta prea rau pe hartia alba in comparatie cu cel infrarosu.

Se taie doar cand se inegreste, si nu prea iese curat, marginea taieturii e arsa.

Din pacate pe hartie nu merge film antirefelxie, se poate aplica doar pe metal.

Cred ca daca e mai puternic taie mai repede si scade riscul sa ia foc.

In pricipiu se poate pune un alt laser daca cel cu care vine nu face treaba pentru care a fost luat.

e drept ca la infrarosu nu se poate spot de 0.08 din cauza lungimii de unda, de aia e albastru ,dar din pacate n-am gasit mai puternice de 5w, din acel motiv nu mi-am luat, o sa incerc cu cel de 50w sa vad cum taie si i-mi iau un chit de mini cnc fara laser.

Edited by ionut120v

am gasit,laserul asta merge cw si pulsed pe fibra multimode de 800 microni, treshold current 8-11a.

https://content.coherent.com/legacy-assets/pdf/COHR_FAP800Series_DS_0917_1.pdf.

a ajuns in tara trebuie sa-mi vina.

nu stiu cum se mai poate colima fasciculul de la 800 microni, o sa vdem dupa ce vine.

mi-am luat si fibra cu conectorul si specificatiile necesare lungime 2.8m

Edited by ionut120v