Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nokia 230


Recommended Posts

Salutare, mi-a adus cineva care nu agreează telefoanele cu touch doua cadavre defecte. Din 2 am reușit sa fac unul functional, dar la proba cu cartela digi, am reușit sa inițiez apel, am putut vorbi, dar când sun pe el, apare mereu ton de ocupat în telefonul apelant. Babatiile astea sunt doar 2G chiar dacă sunt dual sim. Știe cineva dacă e din cauza rețelei sau poate au nervii încrucișati... Nu am încercat cu alta rețea, nu am avut disponibil un sim valid. Când am dat sa caute manual rețea, le-a găsit pe toate. Nu o fi digi în stare sa meargă cum trebuie pe 2G? Dar atunci nu as fi putut nici sa sun, ma gândesc... 

Link to comment
  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Asta e, înseamnă că nu știu eu. Am făcut rost între timp de un sim orange.  Merge ok, și apel, și apelat. Cu digi doar apelează, dar nu poate fi apelat. Telefonul nu e codat, pt ca doar single sim erau codate de operatori gsm, dual sim niciodată. Nici nu are sigla unui operator pe el cum se obișnuiește. Deci telefonul e la liber, dar nu poate fi folosit cu sim digi. Ma gândeam ca cei care se ocupa profi de asa ceva, au o explicație. Eu pt telefon sunt doar utilizator. 

Link to comment

Știu topicul, dar situația e diferita. Ala e un telefon codat. Al meu, sau mai bine spus, cel în discuție nu e codat. Cu sim orange e totul ok. Mâine încerc sa bag un sim Vodafone. Dacă și cu ala merge, atunci singura problema e rețeaua 2G pt digi. Repet, poate iniția apeluri, nu poate primi. 

Ca fapt divers, omul (proprietarul Nokia 230) e în prelungiri la pensie, e conducător de doctorat, profesor universitar, are doxa cât cuprinde. Nr de telefon nu le are salvate în telefon, le tine minte. Pt siguranță, are o agenda scrisa de mana, dar nu l-am văzut sa o folosească. Are fixul lui, nu vrea alt model de telefon, decât cu taste, și asta nu pt ca nu și-ar permite. Cele doua cadavre mi le-a dat cu titlu de donație, dar cum nu aveam ce face cu ele, am făcut din doua unul și ma gândeam să-i fac o surpriza. Iese din discuție latura materială. E doar de distracție. 

 

Link to comment

Atunci cum îți explici ca pot face apel în 2G dar nu pot primi? Dacă nu ar fi 2G, ar fi mort și as ști o treaba. Nu e o problema existențială, voiam doar să-mi explic de ce se întâmplă așa. Eu folosesc digi, dar am telefon normal, pe 4G.

Link to comment

Da, e al meu, si am incercat...merge pe alt telefon daca il setez in 2G, telefonul avand 3G si 4G. O sa ma mai joc cu babaciunea, dupa ce il bag si in reteaua vodafone.

EDIT-am încercat și cu Vodafone. E ok. Am încercat cu alta cartela digi și e ok. Nu știu de ce cu sim ul ala nu vrea sa primească apeluri. O sa ma duc la ei poate trebuie schimbat, deși în alte telefoane se comporta normal. 

Link to comment
La 29.07.2022 la 15:05, modoran a spus:

Nu are nici o problema digi pe 2G, folosesc eu zilnic.

Mulțumesc pt fermitate. Dacă nu aveai tonul atât de decis, poate mă resemnam mai devreme. Asa cum am editat mai sus, acum e ok. E bine sa citească și alții care mai zic ca digi nu merge în 2G...trebuie căutate motivele, rețeaua nu are nimic. 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines