Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clește Pros Kit 066N


 Share

Recommended Posts

Am cumpărat acest clește

https://www.emag.ro/cleste-5-dezizolare-taiere-pro-skit-1pk-066n/pd/D7S9K5BBM/?X-Search-Id=48bfae137abfaacd32c4&X-Product-Id=46692831&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view#reviews-section

 

La desizolat e bun ma descurc dar dacă vreau să tai piciorușele la componente lipite pe cablaj nu pot pt că fălcile tăietoare nu se apropie. Are cineva un clește asemănător ? Poate mă lămuriți cum trebuie să-l folosesc.

Edited by Taraxacus
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 18
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Când eu tăiam capetele componentelor cu unghiera, eram elev în clasa a XI-a făceam practică la fabrica Tehnoton din Iași, era în 1978... alții nici nu gângureau pe atunci, am renunțat demult să mă mai cert  cu cei mai deștepți ca mine. Am patru sficuri de la cel mai grosier până la cel mai fin, l-am luat pe acesta pt că mi s-a părut interesantă combinația  însă deși este patent american am constatat că este o invenție care nu-și atinge scopul și chiar îngreunează și complică operațiunile de lucru.

Link to comment
Share on other sites

N-ai nevoie sa cumperi nspe sficuri, ci doar unul bun. Iar daca tehnica folosirii sficului nu e stapanita, apoi nici cu ala bun nu faci treaba. Altfel, poti si sa imbatranesti degeaba, intelepciunea nu vine cu varsta. 

Link to comment
Share on other sites

Acum 6 ore, manolo a spus:

Da asa este ,dar ma intrebam de ce fac astia ciocane de 25 grame si baroase, interesant ar fi sa bati o pioneza cu un ciocan de 2 kilograme.

Asa, argumente gasesti garla doar ca sa argumentezi. Aici vorbim de taiat sarme, recte terminale de componente, ca nu tai sarma de 2mm diametrul cu unghiera.

 

PS: daca nu merge sa infigi pioneza doar apasand-o cu degetul, apoi o folosesti unde si cum nu a fost conceputa sa o folosesti. Folosirea ciocanului este doar dovada ca cel mai puternic nu renunta niciodata. 

Link to comment
Share on other sites

1 oră în urmă, manolo a spus:

Unii nu inteleg o figura de stil.cum nu inteleg utilitatea mai multor modele de sfic ,eu lucrez cam cu 4-5 modele fiecare cu utilitatea lui.

Iar altii nu citesc ce se cere in problema: "dacă vreau să tai piciorușele la componente lipite pe cablaj nu pot pt că fălcile tăietoare nu se apropie." 

 

Cate sficuri trebuiesc ca sa tai piciorusele in discutie? Ca nu ai un sfic pentru picioare de BC si altul pentru 1N4xxx. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines