Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

primul setup la laptop


XAN77

Recommended Posts

am luat un laptop HP Compaq 6720S cu vista home basic preinstalat. A trebuit sa parcurg un proces mai lung pana s-a instalat si am ajuns in desktopul vista. Hardul este de 120 iar el acum are 3 partitii C de aprox 90, un D mai mic de cativa giga ceva al SO-ului si un E o partitie de restaurare. Nu-mi place faza cu C-ul de 90. Dupa terminarea setapului initial i-am dat sa-mi faca si CD-urile de restaurare (ca nu vine cu vreun cd de vista) si mi-a facut 2 dvd-uri. Acum nush ce sa fac cu C-ul ala, ca numai acolo am loc sami bag deale mele de electronica etc, si la o viitoare restaurare sau instalare de win va trebui sa rad C-ul; daca dau un resize cu partition magic de win si creez o noua partitie de vreo 60 pe care sami pun eu balariile nush ce parere o sa aibe lapu cand o sai dau restaurare !! va ignora neconcordanta intre partitii sau va restaura si o sa am iar partitia de 90 . Sau dupa resize si creere de noua partitie sa trag alte discuri de restaurare ! Nu sariti pe mine sa bag XPpro ca deocamdata vreau sai acord vistaului o sansa .

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Va ignora neconcordanta. Eu am avut aceeasi dilema cu laptopul meu, insa aveam xp home edition preinstalat. Am injurat de toti mortii cand mi-am dat seama ca am dat restore si ca sunt mari sanse sa imi stearga partitia, datele, etc. Pe toata durata restore-ului am injurat si mi-am dat pumni singur, sperand sa pot recupera ceva din datele importante.Dupa ce a terminat de facut restore am pornit windows si o mare bucurie m-a cuprins: partitia cu datele era intacta :smt003 In concluzie baga fara frica partition magic (l-am testat si eu pe vista si functioneaza).Dupa un restore, scarba asta de dvd s-ar putea sa iti stearga partitia aia mica pe care sunt diverse chestii venite odata cu lap si win preinstalat (mie asta mi-a facut). Te sfatuiesc sa iti copiezi partitia aia intr-un alt folder si sa incerci sa cauti pe net cum sa iti faci dvd cu vista din datele de pe partitia aia. Oricum, avand vista original poti folosi un cd original la care ii pui tu serialul tau (ia un dvd care are toate versiunile pe el).Partitia de sistem pentru vista, o recomand a fi de 30 giga (eu am avut de 18 si incepand sa tot instalez programe, s-a umplut deosebit de repede. Plus ca vista mai si pastreaza anumite fisiere accesate de curand (sa vezi ce te ia rasul cand vezi ca scapi de vre-o 3-4 giga la disck cleanup doar din fisiere temporare)

Link to comment

deci, am bagat partition magic 8 de win si ma avertizat vista ca e incompatibil, eu am insistat si la instalat, la pornire iar ma avertizat,iar dupa ce a pornit PM mia zis ca nush ce neconcodrdanta e cu nr de sectoare ceva de genu asta si vrea el sa repare, evident nu l-am lasat ca cine stie pe ce plaiuri IDE sau mai situ eu se credea el. Am aflat intre timp ca vista e destept si are un disk manager pentru astfel de operatii, am apelat la el si am rezolvat partial treaba, in sensu ca am facut "shrink" cum are el, la C care avea 101G de fapt, si i-am taiat 41G care au ramas nealocati si am facut apoi tot cu disk manager o partitie simpla de acei 41. Partea proasta e ca nu vroiam eu sa am C de 60 dar mai mult nu ma lasat softu ala sa fac shrink, daca scriam mai mult in casuta cu cat vreau sa skrink-uiesc, devenea butonu inactiv. Pana una alta am acum o partitie separata sa-mi pun si eu maimutele de electronica dar ramana in vizor cum sa mai iau de la C vreo 30 de gigi si sai dau aluilalt . Un lucru bun a fost rapiditatea cu care disk manager asta a taiat din C, operatie care cu PM de win la un desktop normal aveam ceva de asteptat ca muta nush ce fisiere etc, asta a facut imediat. Partitia aia mica are 1,5G de fapt si se numeste SO_TOOLS, pe ea se alfla in principal un fisier de vreo 250MB winre.wim. Sa fie versiunea de vista a swapului !! Vreo idee cum sa continui shrinku ?

Link to comment
  • 2 weeks later...

am o intrebare si nu vrea sa deschid topic nou :Am folosit dvd de recovery si mia sters partitia mea cu ce era pe ea si a facut C de 101G ca la inceput, naspa.Intrebarea mea e de unde pot gasi un kit de win vista home basic OEM ca sa-l activez cu serialu de pe spatele lapului, ca eu licenta OEM am de fapt !!!Pana una alta am impartit C-ul in 30+71 din dos de pe hirens boot cd cu paragon si am instalat un kit de home basic de pe net care speram sal pot activa cu serialu meu, dar nu s-a potrivit, probabil kitu respectiv nu e de OEM, iar eu nu vrea sa folosesc win piratat .

Link to comment

Incearca pe dc++ sau torrente pe google. Chei de cautare "vista home basic .torrent"Daca nu gasesti ce vrei, incearca pe emule. Eu am un dvd cu vista ce are toate versiunile de vista pe el (cel putin asa tin minte) si selectezi la instalare distrivbutia pe care o vrei. Insa, we have juust a little problem,...sunt din buc si mi-e asa lene sa ajung pana la posta pentru un dvd...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines