Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se dezlipeste un ecran de pe rama de plastic ?

poplex22

Recommended Posts

va salut, vin cu o intrebare la dvs. aparent banala dar care,cel putin mie, mi-a creat o multime de neplaceri !

- de foarte multe ori, cind trebuie sa dai jos ecranul ca sa rezolvi problemele de backlight, te vezi intr-o situatie neplacuta cum ca ecranul e foarte bine lipit, pe toate cele 4 parti, de rama de plastic pe care e asezat, stai si te intrebi cum sa procedezi astfel incit sa nu spargi ecranul ?

- va rog, din experienta dvs., dati-mi citeva sfaturi cum lucrati dvs. in astfel de situatii ? (folositi substante decapante sau are cald ??), multumesc anticipat ,

• Replies 24
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• iuliantv

3

• mercenarx

3

• lucadorin

3

• poplex22

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Unii colegi folosesc chiar ce ați scris în titlu...adică un card!

Probabil ați vrut să spuneți cadru!

Eu folosesc o bucată de folie dispersoare subțire, tăiată sub formă de triunghi. Nu am spart niciunul!

Dar, or fi și idei mai bune...

scuze, am vrut sa scriu cadru dar a iesit card asa cum si eu am folosit si din zeci de ecrane am spart 2 buc si nu mai vreau sa risc !, va rog astept sfaturile dvs., va multumesc,

Acum 1 minut, lucadorin a spus:

Unii colegi folosesc chiar ce ați scris în titlu...adică un card!

Probabil ați vrut să spuneți cadru!

Eu folosesc o bucată de folie dispersoare subțire, tăiată sub formă de triunghi. Nu am spart niciunul!

Dar, or fi și idei mai bune...

corect folia e mult mai sfånta,cardul e destul de gros,si o påtesti,eu unul am patit.o la un lg de 32,cu cardul,

dar am m.ai patit.o la unul de 28 o chinezerie ,cu folia dispersoare,dar neghiobul de display nu sa spart,ci a capåtat dinti de fierastråu,pe laterale,era lipit destul de serios pe laterale

Acum 4 minute, iuliantv a spus:

corect folia e mult mai sfånta,cardul e destul de gros,si o påtesti,eu unul am patit.o la un lg de 32,cu cardul,

dar am m.ai patit.o la unul de 28 o chinezerie ,cu folia dispersoare,dar neghiobul de display nu sa spart,ci a capåtat dinti de fierastråu,pe laterale,era lipit destul de serios pe laterale

Acum 5 minute, iuliantv a spus:

Am avut și eu necazuri cu un Diamant Horizon de 32(China), și Smart pe deasupra...Avea o ramă extrem de subțire și nici nu aveai pe unde să bagi folia să poți desprinde ecranul.

Am reușit până la urmă,  dar am sunat clientul în prealabil, să-l avertizez! Oricum, există riscuri...

deci nu e o solutie chimica de dezlipit minune ?!, deci tot pe baza de "card" mai subtire si mult mai multa "grija", daca se poate !

Care sunt lipite rau, se dezlipesc cu aer cald (nu mai mult de 100 de grade) si o bucatica de folie subtire, trebuie sa ai multa rabdare cu aerul cald, am dezlipit cateva in felul asta.

Remover Adhesive de la TESA , pe laturile lipite (de obicei cea de jos nu este lipita , fiindca este o rama prinsa pe cant in suruburi ) , si apoi dupa ce actioneaza putin (cca. 5 minute) , se dezlipeste cu o folie foarte subtire (eu folosesc folie de la ambalajul de display telefoane mobile, cam de grosimea foliei de  radiografie) ...trece ca prin branza.

mai nasol este de curatat ecranul , dupa , fiindca ramane si pe display putin adeziv , care trebuie curatat , altfel nu se lipeste continuu cu noul adeziv de ecran .. tot cu remover de la tesa (cam 28 de lei un spray)

la Vortexuri (si unde se mai poate), de obicei scot rama cu tot cu display , dar trebuie putin mai multa atentie ca sa nu se streseze display-ul--in cazul asta este o scula de metal subtire si lata de cam 5 mm , care se introduce intre rama si locasul ghearei din partea pe care vine prinsa rama ..--astfel rama nu se departeaza foarte mult de corpul tv-ului si nu streseaza display-ul.

dupa cateva display-uri , este floare la ureche

Acum 2 minute, Marian Roman a spus:

Am folosit si eu un astfel de card si a crapat ecranul :84

Colegu spune de plasticul de la surse de la LCD la care sunt suptiri , nu de la CRT gen 11AK30 plastic gros

Acum 2 minute, Florinel TV a spus:

Colegu spune de plasticul de la surse de la LCD la care sunt suptiri , nu de la CRT gen 11AK30 plastic gros

Am cam incercat toate metodele inafara de aerul cald. era un tv de 55" curbat... sticla foarte foarte subtire. reusisem 98% sa-l dezlipesc, dar am bruscat, si poc...

daca se alege aer cald , de preferat un feon , fiindca aerul nu trebuie prea concentrat , poate dauna display-ului

iar ca folie , merge foarte bine cea de radiografii

Edited by mercenarx

In unele cazuri nu este  nevoie sa se dezlipeasca display-ul de pe rama de plastic subtire , se scoate cu tot cu rama de plastic  si tot asa se si pune inapoi .