Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor off-grid in paralel cu unul on-grid


Recommended Posts

Se poate conecta un invertor off-grid in paralel cu unul on-grid? 

Ma gandesc la un invertor off-grid de 3-5kw care sa aiba baterii si unul on-grid de 5kw.

Ceea ce doresc sa obtin este un sistem care sa-mi ofere back-up atunci cand reteaua este cazuta, iar in perioada primavara-toamna sa nu pierd surplusul de energie si sa-l injectez in retea prin invertorul on-grid.

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

se poate, dar depinde cum le legi la iesire, daca le legi pe acceasi arie fotovoltaica dar iesirile sunt izolate merge, exista anumite limitari care tin de electronica invertoarelor, daca au sau nu izolare galvanica, alea LF cu transformator de fier ar trebui sa mearga deoarece exista izolare galvanica inre intrare si iesire.

 

Mai simplu este sa iei un invertor hibrid, pe acela il poti configura cum doresti, poate merge si offgrid, de obicei se configuraza SBU, sun-battery-utility, injectarea poate fi activata sau dezactivata, daca decuplezi siguranta la retea in configuratia SBU va functiona offgrid

Link to comment

Au fost vandute sisteme care foloseau un invertor 0ffgrid ca pilot, un invertor ongrid si un charger legat la invertorul ongrid, evident sursa de sincronizare pentru invertorul ongrid poate fi pe rand invertorul offgrid sau reteaua, dar nu in acelasi timp, invertorul offgrid nu poate fi conectat la retea dearece nu are functia de sincronizare.

 

Invertorul hibrid stie si sincronizare si stand alone.

Link to comment

Pilotul pentru ongrid este cel offgrid, merge doar daca toata puterea produsa de cel ongrid este consumata, depinde de softul celui ongrid, probabil sunt unele care stiu sa scoata tensiune si in gol fara sa dea curent, hibridele stiu si asta, probabil cele ongrid modele vechi nu stiu.

 

In aceste conditii nu se merita la bani, unul hibrid iese mai ieftin.

Link to comment
1 oră în urmă, ionut120v a spus:

Pilotul pentru ongrid este cel offgrid, merge doar daca toata puterea produsa de cel ongrid este consumata, depinde de softul celui ongrid, probabil sunt unele care stiu sa scoata tensiune si in gol fara sa dea curent, hibridele stiu si asta, probabil cele ongrid modele vechi nu stiu.

Asta e din auzite, o parere fantezista sau ceva documentat?

Link to comment

Am pus personal, dar cele cu modulatie unipolara zapacesc ongridul, ori se opreste ori bubuie ambele, ongridul trebuie sa aibe puterea cel mult egala cu offgridul.

 

in caz ca exista un surplus de putere la invertorul ongrid, rezultatul depinde de cum e realizat invertorul  offgrid, modulatorul sinusoidal e bidirectional, va incarca condensatoarele de pe busul dc cu energie provenita de la invertorul ongrid, tensinea creste si invertorul ongrid se opreste, apoi ciclul se reia, in caz ca softul invertorului ongrid permite un numar limitat de incercari acesta se va opri definitiv, daca nu, pana la urma se vor arde.

 

Problema este ca la unele invertoare offgrid dc/dc face urat cand tensiunea la iesire depaseste pe cea stabilizata, la ale mele diy se opreste deoarece bucla de stabilizare a tensiunii comanda asta.

 

Una peste alta nu e o solutie practica, desi in unele conditii functioneaza.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines