Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare amplificator 2.1


Recommended Posts

Se da amplificatorul unui sistem 2.1 Creative Pebble Plus, cu CS8563S ca amplificator pe 2 canale de 3W si inca un CS8571E mono de 3W pentru woofer.

Problema e ca 3W la woofer e prea putin, sunetul fiind dezechilibrat.

Am luat un alt amplificator mono cu NS4110B de 18W, cu care problema woofer-ului s-a rezolvat. Stiu ca alimentarea lui e data 6-14V, dar l-am folosit la 5V si e ok pentru puterea solicitata de mine (vreo 6-7W la alimentare de 5V).

Studiind insa datasheet-urile celor doua amplificatoare mono, vad ca sunt aproape identice. Am vrut chiar sa mut NS-ul in locul CS-ului, dar CS-ul are pe pinul 3 un selector HI-LO, care la NS nu exista. 

Ce spuneti, pot face asta sau las NS-ul asa cum e pe placa separata, iau semnalul de intrare de pe pinul 4 al CS-ului si la revedere?

73448645zut.jpg

Edited by cosmin ardelean
Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Bine ca nu m-am apucat sa schimb integratul. Era cam degeaba.

Am luat semnalul ce intra in pinul 4 al CS-ului si l-am bagat in NS. Tot aceeasi putere. Nivelul asta e fixat de undeva din placa, din vreun preamplificator, ceva.

Deci... solutia ramane sa las separat NS-ul si sa-i bag semnal direct din sursa, prin filtru si un alt potentiometru pentru reglajul separat al bass-ului.

Edited by cosmin ardelean
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines