Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

GM70


pusttiu

Recommended Posts

salut, deoarece sunt in concediu inca 2saptamani si am produs o lampa cu tot cu soclu GM70 , poate ma ajuta cineva cu o schema de amp SE , de preferinta testat. am luat candva legatura cu cineva din botosani pt niste trafuri si stiu ca facea SE cu GM70 cu 6n6p si 6n2p , da nu am gasit nici o schema, as fi super incantat daca sunt si datele la traful de iesire . cu stima. florin c.

Link to comment
  • Replies 149
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...

Cel mai apropiat tub vestic de GM70, ca si caracteristici, este 845 (difera alimentarea filamentului si poate necesita oarecare reglaj al negativarii) si poti gasi scheme cu acesta pe web.

Insa poti gasi scheme chiar cu GM70:

http://audio.goldprivacy.com/index.php? ... on=Button3 respectiv schemele la http://audio.goldprivacy.com/image/85-2.gif (v. si restul de linkuri de acolo).

http://www.diytriode.republika.pl/EC8010_GM70.gif

http://radiolamp.hut2.ru/shem/unch/38/ - acolo acel 6?5? este un tub mai deosebit, dar se poate gasi chiar si aici in Ro ;-)

Sunt de parere ca nu merita asa ceva numai pentru subwoofer...

Link to comment

... http://diytriode.republika.pl/drugi_eng.htm.Din pacate a folosit "only amorphous core transformers" :prayer: cumparate de pe net.

Da, "amorphous core" si "used the pure silver 0.4mm diameter wire to connect all the parts except heaters. I get much better sound than any thick cable/wire can offer. Only litz wire may compete with it. Skin effect really exists! "Ah, ce-mi plac psihozele astea audiofile, mai ales cand sunt insotite de asemenea pseudo-explicatii "habarniste" legate de efectul practic al "skin effect" in AF...
Link to comment
  • 2 years later...

Din videoclip:Pentru anodica GM 70 foloseste transformator tip TУ600.Pentru anodica 6Э5П foloseste transformator tip TC-180-2.(traf de alimentare in TV cu lampi).Pentru filamente transformator tip ТСШ-170.Ca transformator de iesire este folosit TC-180 care are 4,67Kiloomi in primar si 8ohmi in secundar(impedanta ).Este transformator de alimentare pentru TV-AN la ei utilizat ca traf de iesire)=2buc.Drosele sunt din televizoare cu lampi.Datele transformatoarelor le cautam cu google.

Link to comment

din clip am inteles si eu datele trafului de iesire finale dar nu si cum e bobinat, pe mine doar acesta ma intereseaza.sincer nu cred ca foloseste un traf de alimentare pentru iesire.... cred ca tipul de tola sau miezul e cel pe care l-ati mentionat dvs.

Link to comment

Am gasit pe un forum:http://www.tchernovaudio.com/?s=content&view=0000000236 la punctul 15.

transformator iesire amplif SE cu GM70 Ra=6,7K pentru 8 si 4 ohmi

-miez 0,4kw=400W

-infas primara 3888 spire cu-em 0,355 bobinate in 5 straturi,3+6+6+6+3 ,cate 162spire pe trecere-strat,deci 24X152=3888,rez primar =170 ohmi

-secundar 2X138 spire 0,89mm bobinata in doua straturi de 69 spire ,priza la spira 98.

.....................................

Înfăşurarea secundară: 138spire, se bobineaza cu CuEm 0.89 mm în două straturi de 69 pe fiecare!!. Retragerea din bobină=priza la spira 98. Aceste patru bobine secundare situate între cinci din cele primare şi conectate în paralel.

.............................................................................

-Patru dintre aceste locuri secundare situate între cinci din cele primare şi conectate în paralel .

-ordine bobinare spire: 486p--69s--972p-69s(priza la98)--972p--69s--972p--69s(priza la98)--486p.

p=primar

s=secundar

Nu am gasit date despre caracteristicile miezului ОСМ-0,4.=0,4 este puterea[kW]

-eficienta(randament) 94,6%, intrefier=0,15mm

-tradus cu Google si Im Translator, adaptat.

Link to comment

din clip am inteles si eu datele trafului de iesire finale dar nu si cum e bobinat, pe mine doar acesta ma intereseaza.sincer nu cred ca foloseste un traf de alimentare pentru iesire.... cred ca tipul de tola sau miezul e cel pe care l-ati mentionat dvs.

Corect. NU se folosesc trafuri de alimentare pe post de trafuri de iesire ci doar miezurile lor,adica a celor exemplificate in clip. Fiind acum si eu implicat intr-un proiect cu OT100 (G811),o lampa ce merge cu Uanod mare am calculat traful de iesire si vazand proiectul dv. mi-am permis sa calculez un traf de iesire si pentru GM70,un traf pentru care garantez reusita de 100%. Cine are lampa GM70 si poate face ceva fara o prea mare investitie cred ca o sa aiba satisfactii depline in ceea ce priveste sunetul obtinut cu acest amplificator. Revenind la traful propus de mine tin sa atentionez asupra "grijilor" ce trebuiesc avute in vedere la realizarea lui si anume:- carcasa din sticlotextolit sau alt material cu o tensiune de strapungere mare (8Kv-10Kv)- izolatie foarte buna intre straturi dar mai ales intre primar si secundar.- inceputul fiecarui strat de bobinaj de la o distanta de minim 3-5mm de la marginea carcasei.- aplicarea unui strat de lac electrotehnic dupa fiecare strat.- sarma de foarte buna calitate (mai ales izolatia)Transformatorul are doua primare si trei secundare bobinate in ordinea din desenul atasat.Primarele in serie si secundarele in paralel.Cam asta ar fi tot,daca cineva mai doreste detalii, ii stau la dispozitie cu mare placere.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines