Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa alimentare radio cu tuburi


Recommended Posts

Va salut!

 

    Va rog frumos sa ma sfatuiti in ce priveste fabricarea unei surse ca in titlu care va trebui ca, din acumulatori 18650 de 12V sa-mi faca 2 tensiuni, una de 65V si una 1.2V, in cc. Curentul pt tensiunea de 65V e f mic, in jur de 25mA ( Uanodica) iar pt cea de 1.2V, in jur de 100-150mA (Ufilamente, am pus rezerva, curentul absorbit de 4 filamente este in jur de 60mA).

   

   Eu ma gandeam la un convertor cu 2 tranzistori si cu un traf 12-0-12/65/1.5 dar, trebuie sa bobinez traful si apoi sa redresez ambele tensiuni. De aceea va cer sfatul, ca poate ar exista o solutie mai simpla. Totusi n-as vrea sa fac/cumpar o sursa in comutatie pentru ca s-ar putea sa nu mai receptionez nimic, ca am patit-o.

   

   Multumesc pentru orice sugestie, eventual schema.

 

P.S. BMS pentru incarcat elementele 18650 am.

 

Traf.jpg

Edited by Untold
Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pt filamente folosești un buck cu ieșirepe 1.2V. Sînt multe variante chiar și în capsula sot23/5 și mai trebuie o bobina și o dioda. 

Pt anodica poți folosi un boost dar va avea randament mic deși va merge. Dacă poți folosi o bobina cu priza crești mult randamentul. 

Eu nu as face o sursa chioara cu 2 tranzistori, mai ales la filamente este problematic. Cu 2 surse poți porni surse pt anodica după citeva secunde și prelungești și durata de viata a tuburilor. 

Link to comment

Ar mai fi o varianta, ca sa scap de toate buck-urile si convertoarele: imi ajung bateriile, am cam 23 de bucati, si as putea sa inseriez 16 buc pt anodica si restul in paralel pt filamente. Insa cum si cu ce incarc 16 celule inseriate fara sa le dezlipesc ca sa le incarc cate 3 sau 6? Ca am un bms pt 3 buc, la 20A...

Link to comment

Multumesc, @franzm, sunt foarte interesante linkurile. Mai ramane sa-l calculez pt necesitatile mele, ca am niste miezuri RM de diverse marimi. Si as vrea sa fac secundare pentru anodica si filament, adica 65V si 1.2V si primar pentru tensiune de alimentare de 12V. Pot face 3 grupuri in paralel de cate 3 acumulatori inseriati 18650, pentru cresterea curentului si implicit a timpului de utilizare.

M-am hotarat la schema din pdf-ul atasat.

beschreibung.dcw322.pdf

Edited by Untold
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines