Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vu-metru


Recommended Posts

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

pai la borna "IN" vine semnalul audioborna "GND" e comuna cu borna "-" si acolo vine minusul de la semnalul audio si minusul de la alimentarela borna "+" vine plusul de la alimentare, creca ai vreo 15V (lm3915 merge pana la 25 si operationalul ala creca pana la 30V, deci nu e ceva chiar fix dar pentru inceput dai 12V si vezi cum merge)verifica foarte bine cablajul cu schema in fata, urmareste traseul si vezi daca ai pus piesele bine.Bafta.

Link to comment

păi pentru ce ai aparat de măsură???dacă ai pus corect tatoarele (aka "beţele" alea cu care faci măsurătorile) , îţi indică aparatul ce polaritate ai la borne.corect, trebuie să ai firul negru la GND, adică la minus, sau masă, şi firul roşu la plus. dacă tatoarele sunt la locul lor (lânga mufa GND, unde tre' să fie firul negru, ori scrie GND, ori COM, ori apare simbolul de masă... care e cam aşa: _|_ plus încă 2-3 liniuţe mai scurte sub liniuţa aia), se indică normal, dacă le ai inversate, sau polaritatea e inversă, apare semnul - înaintea valorii măsurate.nu ţi s-au aprins toate ledurile din 2 motive:1. nu ai alimentat cu tensiune suficient de mare ca integratele să funcţioneze.2. fără semnal la intrare nu exciţi mai nimic.nu văd nimic în neregulă... mai uită-te odată să fie toate ledurile lipite corect...bun... la IN poţi să iei semnal, de pildă de la ieşirea de căşti a unei surse de semnal oarecare.sau, cu condiţia să înseriezi un potenţiometru, cam de 10 kiloohmi, direct de pe un difuzor...puţometrul ăla îl conectezi ca rezistenţă variabilă, adică legi între ele cursorul şi unul din capete, iar conexiunea asta o lipeşti la intrarea montajului tău. celălalt capăt îl lipeşti la sursa de semnal.sau: un capăt la masă, celălalt la sursa de semnal, şi de pe cursor culegi IN-ul tău... (exact aşa e conectat semireglabilul, dar ăla nu e de protecţie, ci de fixat sensibilitatea schemei)sau te uiţi de unde ai luat schema... sau în datasheetul integratului, să ştii ce tensiune alternativă maximă poţi băga în montaj...capisci??? :goodman:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines