Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor reparare tabla Logan 1.6MPI

Recommended Posts

Salut colegii forumisti, 

In domeniul tinichigerie si mecanica auto, nu prea am experienta. 

De aceea, fac un apel catre dvs. (sau catre vreun cunoscut de-al dvs.) care m-ar putea ajuta sa repar cateva probleme aparute in tablaria batranului meu Logan 1.6MPI.

Masina e din 2005 si vreau s-o mai folosesc vreo 2 ani. 

Am probleme la aripile spate, in special la cea de pe latura din dreapta (deja are o gaura) si cu pragul din stanga. 

Mai trebuie curatate si protejate cateva suprafete mici , de dimensiunea unghiei degetului mare, aparute pe coltul din stanga-spate al habitaclului si pe partea superioara a portierei fata-dreapta. 

Lucrarile respective costa prea mult in service-urile uzuale si nu merita astfel de cheltuieli. 

Caut pe cineva dispus si priceput sa "peticeasca", nu sa-mi spuna ca vrea sa schimbe aripa si pragurile. 

De exemplu, cineva care ar putea acoperi frumos gaura respectiva cu plasa si fibra de sticla, sau o rasina echivalenta. 

Iar pragul, taiat si peticit. A mai fost odata lucrat asa, acum a ruginit din nou. 

Sunt lucrari care pot fi facute de cineva care are chef si mana buna.

Masina inca are viata in ea, am investit intr-un mic RK asupra motorului si acum nu e vremea de mers la rabla cu ea, mai trebuie sa astept vreo 2 ani. 

Daca reusesc sa stopez coroziunile aparute, cu cateva alte mici investitii, o pot mentine in functiune in continuare.

Se ofera cineva sa ma ajute ? 

Contra-cost, bineinteles.

Dar nu la sumele astronomice cerute chiar si la service-urile de cartier, care toate au sarit imediat ca trebuie inlocuite aripile si pragurile. 

Stiu ca e usor sa depanezi prin inlocuire , in loc sa pui multimetrul si osciloscopul, sa masori si sa repari doar ce e necesar.

Exact un "depanator" pe stil vechi caut. Ca din cei pe stil "la norma", sunt satul. 

Cu multumiri anticipate,

Cezar YO3FHM

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Pt 2 ani nu merita decat carpeala.

Tai tot ce e mancat, prinzi pe sub alta tabla zincata cu nituri sau orice alta metoda cat sa ii dea structura.

Apoi peste plasa si fibra. Finisezi pana esti multumit si o duci la vopsitor sau ii dai spray.

Sa fim serioși mai mult nu merita un lighean.

Acum 5 ore, Sharky a spus:

Pt 2 ani nu merita decat carpeala.

Sunt constient de asta, de altfel am si spus-o .

Acum 5 ore, Sharky a spus:

Tai tot ce e mancat, prinzi pe sub alta tabla zincata cu nituri sau orice alta metoda cat sa ii dea structura.

Apoi peste plasa si fibra. Finisezi pana esti multumit si o duci la vopsitor sau ii dai spray.

OK. Am vazut astfel de operatiuni in mai multe clipuri . Indemanarea mea e indoielnica in ceea ce priveste mecanica, asadar de aceea scopul postarii era sa intreb daca se gaseste cineva dispus (contra-cost) sa ma ajute cu efectuarea acestor operatiuni. 

In cazul in care cunosti pe cineva in acest sens, iti raman indatorat !

Acum 2 ore, Sharky a spus:

Macar specifica locatia.

Eu sigur nu ma bag, dar am facut ce am zis la cazanu meu.

Locuiesc in Bucuresti, dar daca e cineva interesat sa se ocupe de problema, pot deplasa masina pe o raza rezonabila (sa zicem pana la 100Km ? ).

Referitor la operatiile sugerate de tine, foarte bine ca le-ai expus si cinste tie ca ai mana formata ptr astfel de interventii ! 

In cazul meu, n-am experienta necesara si de aceea caut pe cineva priceput si cu mana suficient de sigura. 

• 3 months later...