Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce amplificator sa aleg

BlajVali11

Recommended Posts

Salutare, sunt complet incepator nu am cumostinte decat din ce am mai auzit, as vrea sa stiu, la doua boxe cu putere fiecare de 300 w au cablu xlr-jack ce statie/amplificator am nevoie pentru a le conecta ulterior si la o consola dj si a nu avea probleme cu ele, daca fiecare in parte au 300 w imi trebuie un amplificator 2x300 w neaparat sau se poate si cu un amplificator cu mai putini w. Multumesc.

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Усилитель

2

• Mircea

1

• marius75

1

• BlajVali11

1

Top Posters In This Topic

Cablul xlr -Jack  nu poate fi folosit la boxe pasive. Riști sa arzi amplificatorul, mufa Jack tata tinde sa facă scurt intre +și- atunci când este băgată/scoasă din Jack mama.  Mufa jack se foloseste numai pentru semnal audio (către amplificator sau intre doua amplificatoare).

Poți folosi și amplificator de 10W, dar atenție la distorsiuni (începe sa gâjâie, reduci volumul). 

Nu spui exact ce boxe sunt, acei 300W sunt RMS, sunt peak? Adică e destul de important, altfel ne pomenim cu niște boxulite de nici 100W marcate de chinezi cu 300W. 

În cazul în care boxele chiar au 300W RMS, atunci un t.amp e800 nou ar fi o alegere de buget redus.

De obicei e bine ca amplificatorul sa fie mai * slab * decat boxele, ca sa nu fie pericol de ardere a difuzoarelor. Cum in ziua de azi puterile "scrise" la amplificatoare si boxe, in multe  cazuri, nu au treaba cu realitatea..... aproape "mision imposible" (exceptie firmele serioase) mai ales ca nici tu nu ai specificat marca, tip, etc. 

La 14.06.2022 la 2:49, BlajVali11 a spus:

Salutare, sunt complet incepator nu am cumostinte decat din ce am mai auzit, as vrea sa stiu,

Da, da omul asa a inceput..... Asa ca fumul tine aproape.... :da