Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor sinus pur

Davidescuadrian

Recommended Posts

Ați făcut invertor cu acest modul? Oare s-ar putea adapta acest modul la un ups cu unda modificată..să îl fac sinus pur?și cum s-ar putea realiza?

-55410048-848845381.jpg

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ionut120v

2

• yo3fhm

1

• Davidescuadrian

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acum 4 ore, Davidescuadrian a spus:

Ați făcut invertor cu acest modul?

Oare s-ar putea adapta acest modul la un ups cu unda modificată..să îl fac sinus pur?și cum s-ar putea realiza?

Nu am construit inca, dar intentionez sa abordez subiectul. 

Modulul respectiv nu il puteti adapta la vreun UPS, ptr ca necesita cu totul alta topologie colaterala pentru a obtine in final ceea ce doriti. 

Colegul Nel65 are un topic in care a construit un invertor sinus pur de 2kW , ati putea schimba o vorba cu dumnealui:

ATENTIE, e un montaj complex; daca aveti experienta, e interesant de abordat, dar daca doriti un invertor sinus pur doar ptr. utilizare frecventa, atunci cea mai buna solutie e sa-l cumparati. Raportul pret/performanta va fi clar mai bun in cazul unuia cumparat, ca sa nu mai vorbim de timpul in care il veti obtine in final, fata de cel necesar construirii, punerii in functiune si reglarii unui astfel de proiect. 

Puteti citi si in topicul de aici cate ceva, ca info suplimentar. 

Am facut mai multe, contollerul EG8010 de pe placuta EGS 002 stie doua feluri de modulatie.

unipolara si bipolara, se poate selecta de la pinul dedicat sau din registru de configurare.

Nu cred ca e cineva incantat sa-i umble 50 hz dreptunchiular pe sarme (e plin de armonice).