Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Expresor Breville nu scoate apa prin filtru.


validae
 Share

Recommended Posts

Un coleg de serviciu are acest expressor de vreo 4-5 ani, timp în care i-a funcţionat bine.Acum câtva timp, a observat că nu mai iese apa prin filtru şi l-a adus la mine.I-am spus că cel mai probabil s-a înfundat cu calcar un orificiu din boiler şi trebuie desfundat.Am demontat boilerul şi am decalcifiat cu acid citric, până când am considerat că debitul de apă e sufucient.

Toate găurile sunt desfundate, dar odată ce dai drumul la aparat, prin duzele filtrului nu iese nicio picătură de apă, în schimb pare că vine apă înapoi în rezervorul de apă.

I-am zis că ar trebui să apeleze la un depanator care se ocupă cu astea şi aşa a făcut.A găsit prin Craiova un meseriaş care se ocupa cu astfel de expresoare, dar acela îi zice că ar fi pompa şi că el poate s-o comande dar nu i-o şi schimbă fiindcă e băgată rău şi ,,ar trebui să taie carcasa din plastic ca s-o poată monta,,......

Auzind asta, i-am zis că-i schimb eu pompa, doar s-o comande acela.Zis şi făcut, aduce colegul pompa, eu demontez pompa veche şi montez pe cea nouă, bag apă şi ......acelaşi simptom.Nu s-a schimbat nimic.

Sincer să fiu, nu înţeleg logica funcţionării jucăriei.Ce înţeleg e că pompa trage apa din rezervor şi o împinge în boilerul preîncălzit, unde se transformă parţial în vapori şi iese prin filtrul cu cafea.Simplu, dar nu face asta deşi pompa are destulă presiune, orificiile sunt desfundate....

Ca să verific o idee, am pus pompa ,,pe direct,, la reţea şi am ţinut-o aşa până când a ieşit apa prin filtru.Doar că timpul necesar e mult peste cel programat în controllerul maşinii.Sigur sunt colegi care se ocupă şi cu depanarea expresoarelor, poate are o idee ce să-i mai fac. nu de alta, dar colegul a mai dat şi 100 lei pe pompa nouă degeaba.Nu mă simt eu vinovat că asta i-a recomandat ,,meseriaşul,, de la service, dar m-am convins şi de meseria lui, când a spus că el ar tăia carcasa ca să schimbe pompa...

kSiBOU2.jpg

gxKqK58.jpg

78E04sL.jpg

Link to comment
Share on other sites

Dar pompa alimentata direct scoate presiune la ieșire? Cu iesirea lăsată liber. 

E o pompa gen cu vibratii? Nu are pe undeva o supapa de sens care sa permită acumularea de presiune în boiler? Eu as verifica acea supapa (dacă nu face parte din pompa). 

Link to comment
Share on other sites

Pompa are debit, fiind nouă.Chiar şi cea veche avea debit, dar suspectam că poate nu face destulă presiune.Are supapă de sens şi aceea funcţionează dar pare că după un timp, apa în loc să iasă din boiler, se întoarce în rezervor.Partea proastă e că are o construcţie foarte înghesuită, nu poţi să-l testezi cu piesele împrăştiate la vedere ca să poţi observa vreo anomalie.

Link to comment
Share on other sites

Orificiul din boiler e desfundat, a fost prima chestie de care m-am ocupat.Supapele le-am dat jos şi par în regulă, nu sunt blocate de nimic, dar nici nu am cu ce să le înlocuiesc de probă.

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Pompa fara  supape conectate asigura debit?

Ar mai putea fi infundata duza de la iesire din boiler.

Testul cu aparatul montat ati facut cu cafea sau fara?

La aceste aparate conteaza foarte mult granulația cafelei.

Cum ați curatat boilerul? ati pus apa cu acid citric si l-ati lasat sa functioneze sau ati desfacut boilerul?

Pentru al curata trebuie desfacut si curatat in nauntru, sigur este plin de calcar.

Edited by sonic11
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines