Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sa ne construim inpreuna un CNC !!!!!!!


mkreszan

Recommended Posts

Deschid acest topic in speranta ca mai sunt oameni interesati sa-si construiasca o masina CNC in 3 sau 4 axe. Daca ne unim fortele sunt convins ca vom reusi. Avand in vedere ca sunt destule elemente la o astfel de masina, propun ca fiecare din cei interesati sa se ocupe de o anumita parte; de ex: sasiu, partea electronica, elementele de ghidaj, elementele de deplasare, motoare, etc. Astept propunerile voastre.

Link to comment
  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

In luna martie voi achizitiona o freza. Minifreza, de birou (45 kg).O sa-i caut un sistem CNC. Daca pana atunci nu gasiti pe ce sa-l montati... imi ofer spre teste freza.

Intentia mea este sa construim toata masina inclusiv partea mecanica. Dar te asteptam in hora, fiecare idee conteaza.
Link to comment

din pacate imi lipsesc acele elemente pe care aluneca masa, rulmenti liniari mi se par ca le zice.

Nu e nevoie. O pot adapta pentru rulmenţi obişnuiţi, dar trebuie să fie de precizie şi costă. Mai ales că sînt şi greu de găsit.
Link to comment

da, bun, stiu. e simplu teoretic. si eu vreau sa o fac tot pe rulmenti, principiu sa am ca un carucior care aluneca pe rulmenti. dar apare problema de joc pe o directie perpendiculara pe cea pe care se misca. asa ca incerc sa fac inca un sistem care sa asigure ca nu se misca si asa. problema e ca daca per total calbaju(presupun ca pt ast il vei folosi) nu va fi perfect plan, chiar si 0,1 mm sunt deajuns ca sa nu il poti freza cum trebuie. eu unul vreau sa dau doar gaurile cu masina...

Link to comment

Si pentru gauri conteaza 0,1mm , daca cablajul e complex. E nevoie de cineva care lucreaza curent cu mecanisme fine , ca asa la nivel de idei toata lumea se cam pricepe :smt003

Pai ... am sarit peste nivelul de idee.Mi-am achizitionat deja niste ghidje patrate din otel, si niste suruburi fara sfarsit (2 x 1m). Saptamana viitoare achizitionez inca o parte din piese .Vreau sa fac o masinuta care sa dea gurile in cablaje (Am obserat ca s-a mai incercat cu un topic lucrul acesta, insa prefer sa postez aici).O sa fac constructia mecanica si apoi o sa am cu adevarat probleme! La cea de imbinare mecanico-electronico-software !!!
Link to comment

eu tot pentru gaurit cablaje vreau....spune-mi si mie te rog, ce fel de ghidaje ai gasit si de unde?eu asta caut in principiu, dar nam reusit sa gasesc. eventual un magazin sau site ceva...si daca poti sa pui si o poza.. :prayer: Multumesc.Iar la partea de electronica si soft colaboram daca vrei, eu in principiu cred ca voi folosit Mach 3.

Link to comment

Pai ... am sarit peste nivelul de idee. Mi-am achizitionat deja niste ghidje patrate din otel, si niste suruburi fara sfarsit (2 x 1m). Saptamana viitoare achizitionez inca o parte din piese . Vreau sa fac o masinuta care sa dea gurile in cablaje (Am obserat ca s-a mai incercat cu un topic lucrul acesta, insa prefer sa postez aici). O sa fac constructia mecanica si apoi o sa am cu adevarat probleme! La cea de imbinare mecanico-electronico-software !!!

Si ce precizie ar avea mecanismul ( fara partea electronica ) ? Cred ca ati calculat macar aproximativ.
Link to comment

Am luat ghidaje din teava patrata de otel, platband din otel pentru a confectiona alunecatorii, tije filetate din otel. Le-am cumparat de la Mr. Bricolaj de pe Mihai Bravu, din zona dristor. Pretul destul de ridicat dar pana mea.... in alta parte nu gasesti deschis la ora aia...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines