Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator

Recommended Posts

dak a facut cineva un amplif conceptie proprie fara sa traga cu ochiu din alte scheme lasatimi un mesaj in acest topic si spunetimi si mie ce carti despre electronica ati folosit la viata voastra..intelegeti...vreau sa ma documentez si io in deajuns sa fac singur un amplif(de exemplu vreau sa stiu ce rol isi au fiecare piesa intrun amplif)....ma poate ajuta cineva????

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

bon....pana aici e bine ce miai dat....dar tot raman niste chichite..de ex: in functie de ce,aleg componentele necesare(cum aleg dak tranzistori tre buie sa fie npn sau pnp si de ce tip?,condensatori,rezistori etc.).pentru puteri mai mari automat se schimba schema(in acest caz cum realizez eu o schema si cum aleg componentele?)ASTA VREAU EU.....CE CARTI TREBUIE SAMI CUMPAR?VOI CE ATI FOLOSIT?sau ceva documentatie pe net......ma intelegeti???????................. :smt010 :smt022 :prayer: :smt073 :smt030

boku-ule, ce vrei tu nici la facultate nu se preda. Sau poate ca se preda anumite notiuni teoretice dar ceea ce doresti tu cred ca este un calcul tehnic cu puncte si subpuncte...bla, bla, bla. Acele calcule se gasesc, poate stiu unde, poate nu stiu, dar costa, deoarece modul in care sunt structurate si intelese de "n" oameni dintr-o companie aduce valoare acesteia. Din pacate nu cred ca ai sa ai norocul sa vezi tu asa ceva pe un forum, nici profesori de la facultate multi dintre ei nu stiu, alti care stiu nu prea vor sa spuna multe deoarece acolo este esenta meseriei si pe acele lucruri isi castiga bani.

In plus, pt ca stiu ca sunt cativa mari patroni pe aici de firme audio, cu sau fara site-uri, care se dau mari in fel si chip, ca vezi tu..stiu si stiu ei: amplificatorul lui e mai bun decat altul si tot asa (nu e nevoie sa dau exemple), dar ce vreau sa-ti spun, ca multe astfel de firme au minusuri mari la documentati de genul celora care le vrei tu sau daca le au, nu le au bine puse la punct. Ba mai mult s-ar putea ca unii dintre ei sa spere ca poate cineva prezinta una pe forum, putin probabil...mai ales aici, poate ca te vor invita sa cumperi ceva ... amplif, preamplif etc dar in nici un caz nu o sa-ti dea ceea ce vrei tu.

Capisci? :yawinkle:

P.S. Vezi ca in revista Tehnium acum cativa ani s-a publicat un calcul la un amplificator audio de vreo 50W, autor parmise ing. Emil Marian. Poate te ajuta cu ceva.

io inteleg da........aam niste carti in care sunt prezentate niste amplifuri...sunt schemele de baza si foarte simplificate a unor amplifuri cu tranzistoare...nu sunt precizate tipul componentelor ci doar o explicatie a functionarii.nu se poate face un un amplif care sa mearga dupa aceasta schema?(trebuie alese componentele,valorile acestora,cateva modif in functie de putere etc....)merita postata o schema?

zal ai dreptate...dar eu nu ma opresc doar la asamblarea amplificatoarelor dupa o schema anume...parca mai mare e mandria knd faci ceva dupa mintea ta conceptie personala nu copiata(asa gandesc eu)... :yawinkle:pt mine asta e o pasiune,dar si ceva din care vreau sa scot un profit de aceea vreau sa inteleg ce rol isi are absolut fiecare piesa.... :smt003

nu prea poti sa faci ceva dupa conceptia ta, pt ca s-a incercat cam tot ce se poate, nu prea mai e loc de inovatie.Tot ce poti e sa incerci ideile altora si sa le combini.Da-mi mail-ul pe mesaj privat, si iti trimit eu cartile. (se pare ca din Compton se fura pana si pdf-urile de pe calculator, sau e prea mare lenea :smt001 )