grasi Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 (edited) Neața prieteni am și eu o problema cu un magnetofon rostov funcționează tot dar la înregistrare nu merge decât un canal ,dau pe source merge ambele canale, când dau pe tape sa vad cum înregistrează doar un canal ,rog ce ar trebui sa mai verific ,am schimbat condensatori I am schimbat un integrat K157UL1A că nu se auzea decât un canal acum merge dar problema cu înregistrarea. STIMA Edited May 29, 2022 by grasi Link to comment
grasi Posted May 29, 2022 Author Share Posted May 29, 2022 Da ,dacă merge .mono 1,mono2 cuplează și source și tape Link to comment
yo3fhm Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 1 oră în urmă, grasi a spus: Neața prieteni am și eu o problema cu un magnetofon rostov funcționează tot dar la înregistrare nu merge decât un canal ,dau pe source merge ambele canale, când dau pe tape sa vad cum înregistrează doar un canal ,rog ce ar trebui sa mai verific ,am schimbat condensatori I am schimbat un integrat K157UL1A că nu se auzea decât un canal acum merge dar problema cu înregistrarea. STIMA Buna dimineata, Documentatia in lb. romana se gaseste aici: https://pdfcoffee.com/schema-electronica-rostov-105-limba-romana-2-pdf-free.html O varianta de a incepe depanarea problemei, ar fi asa: 1) verificati cu un ohmetru infasurarile fiecarui cap de inregistrare si de stergere; diferentele intre infasurarile aceluiasi cap trebuie sa fie minime. Daca la vreunul dintre aceste capete aveti vreo infasurare intrerupta, iata un motiv ptr. problema intampinata. 2) daca aveti infasurarile capetelor in regula, atunci puteti incerca si urmatoarea varianta: - avand magnetofonul pus in pozitia inregitrare si pe pauza (fara semnal audio la intrare), incercati sa determinati daca aveti semnal de stergere/premagnetizare pe capete (ambele canale). Cel mai simplu e cu un osciloscop (oricare va fi ok ptr asta, frecventa semnalului e de aprox. 100KHz). Verificati ca nivelul pe ambele canale sa fie egal. Lipsa semnalului de premagnetizare pe unul dintre canale (la capete) poate fi o cauza ptr. problema pe care o intampinati. 3) daca semnal de stergere/pregmagnetizare exista, atunci aplicati semnal audio la una dintre intari, reglati nivelul de inregistrare la 0dB pe ambele canale (magnetofonul pus tot pe inregistrare si pe pauza), apoi verificati cu osciloscopul forma de semnal pe capetele de inregistrare (ambele canale). Ar trebui sa vedeti un semnal diferit de ceea ce ati verificat la punctul 2 (va fi modulat). Amplitudinile (nivelurile) ar trebui sa fie egale pe ambele canale. Daca pe unul din ele nu apare semnalul modulat, e posibil sa fie defecta iesirea amplificatorului de inregistrare pe canalul respectiv (sau sa aveti calea de semnal intrerupta - de exemplu contacte imperfecte la sistemul de comutare). Fara osciloscop va fi mult mai dificil sa-l depanati, poate cu putin noroc sa fie vorba doar de contacte imperfecte in sloturile modulelor sau ceva asemanator. Succes si numai bine! Link to comment
grasi Posted May 29, 2022 Author Share Posted May 29, 2022 Mulțumesc am sa verific și revin Link to comment
grasi Posted May 29, 2022 Author Share Posted May 29, 2022 Mulțumesc mult am găsit capul de înregistrare prost o pista merge ,am dezlipit partea care merge și am inversat între ele acum cealaltă parte merge am lipit partea care nu merge și într o parte și în alta e mort .Stima Link to comment
dragangeorge72 Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 Cauta un difuzor ( sau 2 inseriate ) mic cu rezistenta infasurarii mare ( peste 16 ohmi),il legi in serie cu un condensator de 10uF/25V,legi un fir la masa si cu celelalt intri pe linia de semnal,sa vezi unde de opreste semnalul.Sunt multe locuri unde se poate pierde semnalul,inclusiv in comutatorul din GSP,care blocheaza semnalul spre cap. Link to comment
Recommended Posts