Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Samsung curbat

Recommended Posts

https://postimg.cc/gallery/wjcXFMW        Va salut. Dețin acest Samsung model UE49MU6670U ecran curbat. Deșii am mai desfăcut ecrane, mi a fost puțin teama sa desfac unul cu display curbat, problema

fiind ledurile arse. Așa ca am apelat la

cineva care știe și nu a ieșit chiar bine. Mai exact in partea stanga jos se văd ledurile fiind mai luminos decât in celelalte părți. Televizorul are 2 barete in partea in partea de jos. Când l am luat de la cel câte le a montat a spus ca nu a putut face mai mult pentru ca plasticul era puțin înnegrit și l-a pilit dar mai mult nu a avut ce-i face. Eu am văzut bartele înlocuite și nu erau innegrite . Acum ma gândesc sa îl desfac eu sa văd ce e acolo, dar va întreb pe cei mai experimentați dacă pot face ceva mai mult sau va trebui sa cumpar acel plastic dispersor de lumina, sau ce variante as avea? Se găsesc acele plastice de cumpărat sau din recuperări? Va mulțumesc. In pozele puse nu se vede prea bine, dar in realitate se vad ledurile nu acea lumina continua. De asemenea lumina la leduri e redusă la mediu, pentru a reduce intensitatea luminii ca altfel s-ar vedea și mai tare.

Edited by alex26
Completare
  • Replies 17
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Unii colegi spun ca ar fi o firma care ar vinde acele plastice. Eu nu am cumparat. Daca plasticul a fost si ars (mai mult ca sigur ca asa este) faptul ca nu a putut face mai mult este normal. Nu sunteti singurul care foloseste tv-ul in aceasta stare. Puteti cauta un televizor care are panelul spart dar cu plasticul dispersor intact. Doar rabdare trebuie.

Ba chiar ledurile au topit plasticul.Am avut un tv cu aceeaşi problemă, am curăţit cât am putut negreala.Polizează fin plasticul astfel încât să fie la acelaşi nivel şi suprafaţa să fie la fel ca în partea neafectată.Poţi finisa ultima dată cu pâslă şi pastă abrazivă.Dacă iei o perie rotativă şi o pui într-o bormaşină va fi mai uşor...

Acum 18 minute, validae a spus:

Ba chiar ledurile au topit plasticul.Am avut un tv cu aceeaşi problemă, am curăţit cât am putut negreala.Polizează fin plasticul astfel încât să fie la acelaşi nivel şi suprafaţa să fie la fel ca în partea neafectată.Poţi finisa ultima dată cu pâslă şi pastă abrazivă.Dacă iei o perie rotativă şi o pui într-o bormaşină va fi mai uşor...

Am curățat cât am putut de bine dar va întreb? As putea totuși sa pun partea stanga jos unde am eu problema in partea dreapta sus?

Cred ca problema este mai

complicata. Înainte sa pun display-ul am alimentat tv-ul sa văd cum se văd ledurile și am ceva probleme cu bareta stanga, mai exact jumătate din bareta stanga. Exact in zona unde aveam plasticul ars, ledurile luminează exagerat de tare, ar fi practic jumătate din bareta stanga , apoi cred ca un led este ars și pana la capătul baretei stângi ledurile luminează mai slab. Nu pot pune un video sa se vadă exact.