Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme panouri solare Rotex R3


Recommended Posts

Salutare tututor!

 

Am urmatoarele doua probleme de functionare legate de sistemul Rotex (boiler + 3 panouri).

 

1. Pentru cei care au mai vazut sistemul, boilerul vine dotat cu un plutiror rosu, care indica nivelul apei (nu ma intrebati de unde, pentru ca nu stiu raspunsul). Ideea este ca acel plutitor scade la cateva ore dupa umplere iar eu trebuie sa repet procedura odata la doua zile (si intra ceva apa). Nu am remarcat nici un fel de scurgeri in interior, insa clar nu este normal sa inghita litri de apa in fiecare zi. Umplerea o fac in felul urmator - inchid robinetul de preaplin (cred) si il deschid pe cel de alimentare, situat deasupra lui. Problema nu e singulara, am mai gasit-o descrisa aici. Orice idee este binevenita.

 

2. Aceasta e o problema mai complicata - sporadic (dar in principiu cand panourile trec de 100 de grade), litera K palpaie in dreptul indicatorului TS. Cat timp se intampla asta, instalatia nu merge. Ulterior, isi revine de la sine (cel mai probabil in momentul in care scade temperatura). Situatia nu este tratata in manualul tehnic. Daca ar palpai in dreptul TR ar insemna ca senzorii sunt de vina, dar nu e cazul. De asemenea, la apasarea butonului info nu apare nici o eroare. Filmarea aici. Documentatia aici.

 

Orice sfaturi sunt binevenite, chiar si o constatare (in Cluj). Mersi mult!

Link to comment
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines