Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plasma PARKSIDE »PPS 40 B3«, 4–4,5 bar


Recommended Posts

Buna ziua.

De vreo saptamana sunt posesorul unui aparat de taiat cu plasma cu arc pilot (titlu). O jucarie foarte faina la pretul acesta, pentru hobby si pentru casa e numai buna (mai ales ca am de taiat niste fieratanii prin curte). Motivul alegerii acestui aparat a fost evident, pretul si faptul ca nu trebuie sa cureti de vopsea (sau alte mizerii) tabla. Sper  sa tina macar perioada de garantie (pentru uzul casnic cred ca asa o sa fie). In timp capul de cupru nichelat cred ca o sa se duca, asa ca intrebarea este> de unde pot sa cumpar consumabile si compatibilitatea lor?

Multumesc.

Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mai mult ca sigur chinezul care face sculele ,,Parkside,, face aceleasi scule (cu mici diferențe de design) și sub alte branduri.Deci consumabile sigur veti găsi.Doar căutați prin magazine de profil, având în față cotele piesei căutate...

Link to comment

Deja sint 2 versiuni, una cu arc pilot, cea noua, cea veche este cu aprindere Hf si torta PT31

https://www.emag.ro/set-consumabile-plasma-pt-31-set-pt31/pd/DTTN37BBM/

Asta o am eu.

Cea noua nu stiu ce tip este, trebuie sa scrie pe ea, P80 poate...

https://www.emag.ro/set-consumabile-pistolet-taiere-plasma-p80-12-componente-set-p80-1/pd/DVHQ4MMBM/

Gata, am gasit torta este P60 nu P80.

Edited by Ion_Bumbu
Link to comment
Acum 8 ore, amudsen a spus:

sunt posesorul unui aparat de taiat cu plasma cu arc pilot

Astept experienta in utilizare , si eu vreau sa achizitionez una de asta .

Deocamdata tot ce am de la Parkside s-a dovedit mai calitativ ( si mai ieftin ) ca si "concurenta" 

Sa nu mai zic , nu fac economie nici macar la cablul de curent,mai nou multi abia dau ceva .....la suflatorul cu aer cald "Foehn ", am primit berechet , de multe ori nu am nevoie de  prelungitor.Si sunt robuste ,rezistente....

Link to comment

A mea e de vreo 3 ani si inca merge bine, nu o folosesc curent insa cind tai, tai si la curent mare, n-am bagat-o nici o data in protectie desi am taiat si placa de 15mm de otel cu ea, disc de aprox 400mm, taietura nu grozava insa s-a descurcat dar incet, incetisor.

Link to comment

Buna dimineata! Dupa utilizarea aparatului vineri (ca sambata si duminica nu am dovedit din motive binecunoscute crestinilor :rade:) parerea mea este ca merita banutii, am taiat niste tevi grosute (5 mm in carne), tabla mai subtire dar vopsita, platband de 10 mm si s-a descurcat ok. Mare grija la protectia personala, adica sa aveti manusi corespunzatoare si haine care sa nu fie din poliester, sa nu fiti in slapi (cateodata aveti tendinta sa grabiti taietura si mai sar picaturi). La consumabile am  un set de schimb in cutie, am sa-l masor, fac un releveu si am sa caut (undeva pe alie...... am gasit 30 buc cu 150 lei).

Link to comment

Teoretic, daca nu a pocnit din prima, o sa tina. Trebuie sa-l feresc de socuri, praf, umezeala (sa nu ploua pe el :rade:), sa am grija sa nu pice compresorul (sa nu ramana fara aer torta), ferit de suprasolicitari,  ma rog, ca orice dispozitiv electronic.Dar cea mai buna remarca a fost a vecinului ”Ce-i aia? Taietor laser?”

Link to comment

 Amudsen.Dacă ai compresor cu butelie eşti asigurat la cădere aer.Dacă e critică şi  presiunea minimă se poate pune o alarmă.

 Te invidiez,că mai am o mulţime de fiare de tăiat şi chinui flexul!Şi al naibii taman la tablele subţiri se mănãncă cel mai mult discul tăietor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines