Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Multimetru rusesc T43101 defect pe c.a. şi rezistenţe

Recommended Posts

Salut prieteni,

Îmi poate da cineva un sfat - poate chiar o poză de detaliu, cu privire la depanarea unui multimetru rusesc Ţ43101.

Pe partea de curent continuu, funcţionează şi pe măsurare intensităţi şi pe măsurare tensiuni.

Nu funcţionează pe curent alternativ , nici pe tensiuni nici pe intensităţi.

Nu funcţionează nici pe măsurare rezistenţe şi capacităţi.

Are un fir de la baterii dezlipit din montaj, deci nu ştiu unde vine lipit la montaj.

Suspectez şi lipirea eronată la cosa existentă a celuilalt fir de la baterii.

Am schema, dar, mă descurc greu pe ea, nu prea înţeleg rolul celor trei circuite integrate.

Dacă mă poate ajuta cineva cu ceva poze cu interiorul şi/sau sa îmi spună efectiv unde trebuie lipite exact firele de la baterii.

Eu le-am lipit dupa schemă, dar tot nu funcţionează, poate am greşit totuşi.

Şi, daca îmi poate explica cineva rolul integratelor - cum pot identifica dacă sunt defecte  şi ce echivalenţe au  -sau poate are cineva o maşinărie care "îl încurcă"

Vă mulţumesc anticipat.

Ц 43101.pdf

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Cum bine se spune le schema, integratul logic este fosit ca oscilator. Celalalt integrat, amp. operational, are rol de redresor fara prag. Daca pe partea de alternativ nu functioneaza,  aici poate fi problema, pronabil integratul defect.

• 2 weeks later...

Poate să îmi spună cineva care este rolul semireglabilului RP1 de 100 kohmi din schemă şi la cât se reglează.

Ce mărimi să urmăresc şi ce taste să fie apăsate la reglarea acestui semireglabil.

Mulţumesc.