Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mufa laptop Lenovo


Postări Recomandate

Va salut. Ma puteți ajuta și pe mine cu o informație despre câte tensiuni sunt si pe ce pini? Este vorba de un încărcător de laptop Lenovo cu mufa dreptunghiulara. La alimentarea laptopului, ledul laptopului pâlpâie, pleacă ventilatorul dar apoi se oprește, nu booteaza. Laptopul este Ok, problema este la încărcător, dar nu știu exact dacă este cu 2 pini sau 3 pini acea mufa. Va mulțumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Poze cu încărcătoarele, am doua bucăți și cu ambele, laptopul face la fel. Când bag mufa in laptop, ledul roșu pâlpâie de 3 ori, ventilatorul pornește apoi se oprește și se restarteaza laptopul, apoi ventilatorul iar pornește și se oprește și iar se restarteaza și tot așa. Nu înțeleg , prima data când l-am

alimentat cu încărcătorul mai slabut, a pornit și afișa ca încărcătorul nu este cel corect, fiind sub amperajul cerut. Acum in schimb nu mai vrea.            https://postimg.cc/gallery/7yZqSXn

Link spre comentariu

Output-ul e descris pe eticheta. Pinul central e semnalul, "camasa" externa e minusul, iar "camasa" interna e plusul. Daca imi amintesc corect, la HP-ul la care am reparat un incarcator din asta cu pin de semnal diferenta dintre "plusul de lucru" si "plusul de semnal" era cam 1V. Nu mi-am facut notite la vremea aia si sunt niste ani de atunci.

 

Daca bateria mai e cat de cat in mintile ei ar trebui sa fie irelevant incarcatorul in scenariul respectiv. De incarcat o poti incarca si cu adaptorul mai slab cand e laptopul oprit. Nu vei reusi sa o incarci cu el pornit.

Daca il folosesti fara baterie (sau bateria e aproape moarta) s-ar putea sa se comporte asa cu un incarcator prea slab (fie scade tensiunea sub cea minim acceptata, fie se activeaza vreo protectie in adaptor cand sesizeaza un consum mai mare decat poate el suporta...).

Link spre comentariu

Banuiesc ca nu exista posibilitatea imprumutarii unui incarcator cu specificatiile originalului. As desface capacul laptopului (e mai simplu decat sa separi carcasa adaptorului) si as monitoriza ce se intampla cu tensiunea pe intrare.

Daca fluctueaza in functie de ce face laptopul e ceva in neregula cu incarcatorul si macar stii ce ai de facut (inlocuirea sau depanarea lui, in functie de nivelul de cunostinte si sculele pe care le ai la dispozitie pentru identificarea defectului).

Daca ramane stabila problema e in laptop.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări