Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tesla nc 430

Recommended Posts

Bună ziua! Am primit de la cineva un pickup tesla nc 430 ,un amplificator și doua boxe. Sunt vechi dar arata binișor. Problema e ca atunci când pun un disc se aude foarte încet parca ar fi doar pe înalte. Am schimbat și amplificatorul și boxele și se aude la fel. Recunosc ca nu ma pricep și nu vreau sa stric ceva și mai tare. Ma poate ajuta cineva cu o idee sau cineva care repara asa ceva de prin jurul Bacăului? Mulțumesc!

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Să nu fi avut în original o doză electromagnetică sau cu reluctanţă variabilă şi s-a pus în lipsă una piezo ieftină, uşor de găsit.Deşi există diferenţe gabaritice clare între cele două tipuri...dar nu putem şti ce ai acolo.Vezi şi ce impedanţă de intrare are amplificatorul folosit şi ce semnal oferă la ieşire pick-upul.

Aveţi mai jos o metodă de postare, site-ul indicat de mine e Imgur (citit ,,imager,,), dar se procedează la fel pentru orice alt site de găzduire

Încărcaţi pozele pe https://imgur.com/upload

După ce se încarcă pe site, daţi click dreapta pe fiecare poză şi selectaţi ,,Copy image,,.

Reveniţi pe forum şi daţi click pe ,,Paste,, în postare.Pozele vor apărea direct.

Din fabrică pick-up-ul Tesla NC 430 vine cu doză magnetică.

Dacă amplificatorul nu are intrare pentru doză magnetică, este normal să se audă foarte încet.

Identifică ce surse de semnal suportă amplificatorul. Dacă nu are adaptor pentru

doză magnetică, trebuie adăugat unul separat. Adaptorul amplifică semnalul și adaugă

unele corecții (RIAA), pentru nivelul intrării amplificatorului.

Pune niște poze cu brațul pick-up-ului în care să se vadă doza și cu intrările

amplificatorului.

Mulțumesc frumos pentru sfaturi. Mai am un pickup ziphona concert pe care scrie phono după cum a scris ceva mai sus și l-am folosit amplificator .Se aude bine. Acum sfatuiti-ma va rog ce sa fac . Sa caut un amplificator pentru doza asta sau sa schimb doza ?