Mircea Posted April 25, 2022 Share Posted April 25, 2022 Va rog, cine are experienta cu afisajele VFD, cum identific pinii? Multumesc. NB: am sapat pe internet, nu am gasit foaie de catalog. Link to comment
validae Posted April 25, 2022 Share Posted April 25, 2022 E la bază o triodă cu filamentul de 5V multiplexată şi pentru a aprinde un segment trebuie circa 30-50V pe anozi şi pe grilă.Se începe de obicei cu identificarea pinilor filamentului, unde trebuie să ai o rezistenţă de câţiva Ohmi.Filamentul e vizibil foarte clar, sunt firele mai groase şi rare întinse pe lungimea tubului.Practic, în cazul tău pinii filamentului sunt cei din capetele rândului cu toţi pinii întregi. Ai un articol util aici: https://slomkowski.eu/tutorials/determining-the-pinout-of-the-unknown-vacuum-fluorescent-display/ Link to comment
Mircea Posted April 25, 2022 Author Share Posted April 25, 2022 Multumesc pentru link. Link to comment
Mircea Posted April 27, 2022 Author Share Posted April 27, 2022 Finalizare test: Multumesc, inca o data, @validae. Pagina propusa este foarte sugestiva despre cum se determina pinii. Link to comment
Recommended Posts