Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

condensatori pico farazi, dar nu ceramici


raduadi

Recommended Posts

  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Picofarazi pentru un amplif audio? Iar ceramicii ce au? Deriva termica prea mare? Aia te incurca intr-un oscilator. Pentru un condensator destul de stabil cu temperatura se poate folosi o bucatica de cablaj dubluplacat pe sticlotextolit. Cu asa ceva se facea oscilatorul din transceiverul A412, din motive de stabilitate.

Link to comment
Share on other sites

La sute de pici se gasesc gen WIMA prin tv-uri straine, la zeci de pici se gasesc si ceramici si stiroflex (astia la tensiuni mici prin bobinele de FI din radiouri) dar la citiva pici nu ai sa gasesti decit ceramici.

Link to comment
Share on other sites

- din cate spune "lumea" ceramicii nu trebuie sa fie in amplificatare audio decat pe partea de alimentare.- magazine care vand asa ceva nu stie nimeni? in afara de capodimonte ca acolo sunt ieftini dar dai 10 ron pe orice minim.in special imi trebuie 100p si 220p pt P3A.

Link to comment
Share on other sites

cred ca trebuia sa pun topicul asta la audio.1. e clar ca cei care fac amplificatoare nu pun ceramici in loc de cond. polipropilena sau ce e recomandat in schema2. majoritatea fac rost de ei de undeva din romania, preferabil un magazin (nu vreau sa comand din afara, nu vreau din aparatura veche)3. 1 loc il stiu - capodimonte, dar ei livreaza doar la nimim 100 de mii pt o piesa - si ar trebuii sa iau din fiecare 30+ cond pt fiecare valoare, plus ca imi trebuie comanda finala nimim 1 milion)deci nu stie nimeni un magazin in afara de capodimonte unde sa aiba sau sa poata aduce cond. de polipropilena 100p si 220pF??? la vitacom tipa a zis ca nu au si ca nu stie.

Link to comment
Share on other sites

- din cate spune "lumea" ceramicii nu trebuie sa fie in amplificatare audio decat pe partea de alimentare.

Exact acolo nu trebuie pusi, exceptie fac cei de inalta tensiune (aia albastri sau portocalii). Poti sa pui linistit conzi ceramici in audio cu conditia sa-i sortezi fiindca au toleranta mare. Desigur e vorba de valori mici, pina in 1nF, peste se gasesc tip MKT destui. Se procedeaza asa de zeci de ani in industria audio si sint scule care merg perfect. Cond cu mica se gaseau in tv si radio pe lampi, mai ales cele sovietice sau cehoslovace, dar au gabarite mari. ''Lumea'' spune multe bazaconii, important e ce folosesc firmele bune in aparatura lor.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines