Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Device din Ukraina, Ce componente sunt acestea?


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Greu spre imposibil sa poti clona asa ceva, ca sa nu spun din start ca-i imposibil.

Tehnologie microstrip (sau cel putin par sa fie elemente de asa ceva), multe componente nemarcate, componente fara capsula deci imposibil de identificat. 

Ce-i? Un emitator miniatura pe unde decimetrice? 

Link spre comentariu

Se aseamana cu un modul AUREL , si totusi acesta are un radiator puternic (similar pentru uz militar  sau industrilal).Nu se vad capsulele finalilor RF.Am mai vazut ceva asemanator de origine polonez pentru industria mineritului , unde tranzistorii nu aveau capsula , cristalul de siliciu era plantat direct pe pcb si protejat de o picatura de rasina epoxidica transparenta acesta vad ca are trasee aurite ...deci long-live

Link spre comentariu

Eu as fi fost mult mai curios sa aflu ce anume face jucaria aia, altfel nu cred ca cineva ar vrea sa munceasca si sa cloneze asa ceva nestiind ce anume este si ce face ea.

Tot citesc p'aici si constat ca cu o mare consecventa autorul topicului tot ocoleste sa ne spuna ce anume face acel "divais", ce anume vrea sa faca el cu un asa "divais"!

 

Link spre comentariu

Topicul acesta nu este pentru ceea ce face jucaria asta. Stiu exact cum functioneaza si la ce se foloseste iar daca se poate face o clona, pot oferi toate detaliile si voi plati.

Multumesc Traian ca mi-ai oferit un indiciu pentru acel modul Motorala, acum incerc sa identific ce cod este.

Link spre comentariu

Nu se poate clona fără documentaţia originală de la producător.Care bănuiesc că nu e pe toate gardurile, din motive clare....

Ce se poate clona uşor e un circuit cu componente THT sau SMD marcate.Cazul ăsta ar necesita o muncă ce în cazul improbabil al reuşitei, ar costa foarte mult.Trebuie să ai timp nelimitat şi tehnologii înalte ca să faci asta.Şi una şi alta nu cred că are nimeni...

Link spre comentariu

Intr-o  aceeasi capsula, un acelasi producator poate fabrica mai multe tipuri de module amplificatoare de putere RF, fiecare dintre ele pentru o anume gama de frecventa, pentru diverse puteri si pentru diverse  aplicatii (liniare sau neliniare). Exista inclusiv asemenea module fabricate la comanda pentru anume utilizari/utilizatori si al caror model nici macar nu poate fi gasit in cataloage(!)...

De vreme ce aici nu se spune absolut nimic concret (macar banda de frecventa ar fi putut fi specificata, incat cei care am mai lucrat cu asemenea componente sa putem cauta prin cataloage), mai departe este ghicitoare.

 

Ca dovada ca este o ghicitoare, iata ce s-a gasit:

 

13 hours ago, sanhwy said:

 

 

...si iata ce anume era inculpatul de mai sus caruia  intentionat i-am stes mai sus marcajul deoarece nu avea relevata de vreme ce nu se stiu detalii despre gama de frecvente si putere:

shw.jpg

 

 

Link spre comentariu
1 hour ago, grosu99 said:

Nu stiu daca ati remarcat ca exista doar cablu de iesire (coaxial) .De intrat nu intra nimic  .probabil o fi vre-un jammer ptr bruiaj. Si daca sti codul de la Mototola cu ce te ajuta ? Nu poti afla codul real al piesei.

 

D'aia am si intrebat!..., ba se vedea ca ar fi acolo pe PCB si ceva ce seamana cu un oscilator XO smd...

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări