Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pull Up, or Pull Down resistor!


Recommended Posts

Buna!O mare rugaminte: Am facut pana acum cateva montaje cu PIC-uri la care am atasat intrarilor pushbuttoane. La aceste intrari am folosit Pull Up resistence cu valoare de 10K. Functionarea a fost ok.Acum doresc un montaj care sa aiba un buton ce comanda pozitiv o intrare. Pentru aceasta imi trebuie o rezistenta de Pull down. Am facut acest lucru folosit un rezistor de 10K. Insa am constatat ca functionarea nu este impecabila...sporatic intrarea controlerului este excitata de factori externi...sau cel putin acesta este sentimentul meu.Intrebare. Ce valoare trebuie sa aleg pentru acest rezistor de pulldown? Este vb de un PIC16F628A. Mentionez ca toiate iontrarile sunt digitale, respectiv comparatorarele sunt OFF.

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...

Da, exact, este posibil ce spune Liviu. In caz este vorba de port B este posibil sa fie activate rez interne (in controller) de pullup. Din pacate la controllere "mai slabe" se poate sa fie doar toate 8 activate sau toate 8 dezactivate. Daca asta deranjeaza (faptul ca ar trebui sa pui unele rez separate, exterioare, de pullup in caz ca trebuie sa le dezactivezi pe cele interne) poate ca merge si sa lasi totul cum este in soft si rez asta care spui ca este de 10K inspre masa sa o micsorezi.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines