Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

STM 8+ Arduino IDE+ST LINK 2


aureliu67
 Share

Recommended Posts

Salutare. Am hotarat sa modific un termostat w1209 si in loc de termistor sa montez o sonda ermetica  DS18B20 . Dar urmand intructiunile de  site  nu am reusit. Prima data am incercat sa programez din mediul Arduino IDE  un simplu blink dar mi-a spus ca  are nevoie de format hex. Am incercat sa incarc direct programul pentru termostat, fara teste, si mia spus ca arduino IDE lucreaza doar cu format ino si inca una (PDO se pare). Stie cineva cum le impac? Am incercat sa bag hexul din  in alte medii de programare si nu a mers. Softul e luat de aici https://cloud.mail.ru/public/7huZ/9oPdY3BiS

Edited by aureliu67
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 32
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ca sa incarci hex-ul in STM8 trebuie sa descarci asta: https://www.st.com/en/development-tools/flasher-stm8.html si sa urmezi instructiunile.

 Sau si mai bine STVP, care ar trebui sa se descarce de pe site-ul STMicroelectronics dupa ce iti faci cont acolo.

Mai ai nevoie de un programator STLink 2.0.

L.E.: In arhiva pe care ai descarcat-o din primul link postat de tine ai si STVP si driverele pentru programatorul STLink. INstaleaza-le si folosestele.

Link to comment
Share on other sites

Pai am incercat prima data cu astea dar poate ca nu stiu eu ce sa setez acolo.. Plus ca am impresia ca stlink nu vede procesorul dar nu stiu cum sa-mi dau seama daca am sau nu dreptate. Nu am mai folosit acest program niciodata. Flash loader demonstrator imi da mesaj ca nu a gasit bootloader pe microcontroler. Eu stiam ca nu e necesar bootloaderul.

 

Edited by aureliu67
Link to comment
Share on other sites

Calculatorul vede programatorul Stlink, la incercarea de a programa STM8, se aprinde ledul rosu in loc de albastru al programatorului STlink  si apare mesajul ca nu este conectat microcontrolerul STM 8 la  programator. STM8 este pe placa modul , noua deci ar trebui sa fie buna. Pana la urma ce este defect, programatorul , microcontrolerul, sau driverele nu sunt bune? Am uitat sa precizez ca laca nu clipeste ca deobicei cand o alimentezi

Edited by aureliu67
Link to comment
Share on other sites

STLinkv2 de tip USB stick, da alimentare pentru programare, din cate stiam, chiar daca nu este alimentata placa. Si in filmuletul de pe youtube se vede ca dupa programare, da un reset la placa, si i se aprinde display-ul doar cu programatorul conectat.

In filmulet, se schimba microcontrolerul original de pe placa cu un altul nou, probabil acel STM8, asa ai facut si tu? Daca cel original a fost programat si protejat in level 2, probabil nu se mai poate reprograma.

Link to comment
Share on other sites

Am incercat sa programez al 3 lea STM 8 care clipeste, deci este bun. dar la fel nu se programeaza, si apare acelasi mesaj ca cu exista comunicare intre STlink si MCU. Partea ciudata este ca la porturi nu pot sa selectez decat com1  si am un PC destul de bunicel, cu 6 mufe USB. Sa fie de la drivere? Am instalat tot ce mi sa cerut si nu am avut erori de instalare.

Edited by aureliu67
Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, aureliu67 said:

Partea ciudata este ca la porturi nu pot sa selectez decat com1

Din ce stiu eu, STlink nu are un convertor serial-to-USB.
In Control Pannel apare STlink la dispozitive USB ?
 

Link to comment
Share on other sites

Baniuesc ca la Ports (COM & LPT) nu ai nimic legat de  acest dispozitiv STLink.
Cred ca nu lucreaza pe portul serial (com1 de care spuneai) ci direct prin USB.
Asa ca vezi setarile din Arduino IDE.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines