aureliu67 Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 (edited) Salutare. Am hotarat sa modific un termostat w1209 si in loc de termistor sa montez o sonda ermetica DS18B20 . Dar urmand intructiunile de site nu am reusit. Prima data am incercat sa programez din mediul Arduino IDE un simplu blink dar mi-a spus ca are nevoie de format hex. Am incercat sa incarc direct programul pentru termostat, fara teste, si mia spus ca arduino IDE lucreaza doar cu format ino si inca una (PDO se pare). Stie cineva cum le impac? Am incercat sa bag hexul din in alte medii de programare si nu a mers. Softul e luat de aici https://cloud.mail.ru/public/7huZ/9oPdY3BiS Edited March 18, 2022 by aureliu67 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nico_2010 Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 Care este site-ul? Ce model de STM8 este si pe care il folosesti tu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aureliu67 Posted March 18, 2022 Author Share Posted March 18, 2022 (edited) Siteul este unul rusesc https://www.youtube.com/watch?v=e2FIBK9F2Js&t=149s. Microcontrolerul este cel care initial a fost montat pe acest montaj. STM8S103F3P6 Edited March 18, 2022 by aureliu67 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nico_2010 Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 Ca sa incarci hex-ul in STM8 trebuie sa descarci asta: https://www.st.com/en/development-tools/flasher-stm8.html si sa urmezi instructiunile. Sau si mai bine STVP, care ar trebui sa se descarce de pe site-ul STMicroelectronics dupa ce iti faci cont acolo. Mai ai nevoie de un programator STLink 2.0. L.E.: In arhiva pe care ai descarcat-o din primul link postat de tine ai si STVP si driverele pentru programatorul STLink. INstaleaza-le si folosestele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aureliu67 Posted March 18, 2022 Author Share Posted March 18, 2022 (edited) Pai am incercat prima data cu astea dar poate ca nu stiu eu ce sa setez acolo.. Plus ca am impresia ca stlink nu vede procesorul dar nu stiu cum sa-mi dau seama daca am sau nu dreptate. Nu am mai folosit acest program niciodata. Flash loader demonstrator imi da mesaj ca nu a gasit bootloader pe microcontroler. Eu stiam ca nu e necesar bootloaderul. Edited March 18, 2022 by aureliu67 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aureliu67 Posted March 19, 2022 Author Share Posted March 19, 2022 (edited) Calculatorul vede programatorul Stlink, la incercarea de a programa STM8, se aprinde ledul rosu in loc de albastru al programatorului STlink si apare mesajul ca nu este conectat microcontrolerul STM 8 la programator. STM8 este pe placa modul , noua deci ar trebui sa fie buna. Pana la urma ce este defect, programatorul , microcontrolerul, sau driverele nu sunt bune? Am uitat sa precizez ca laca nu clipeste ca deobicei cand o alimentezi Edited March 19, 2022 by aureliu67 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nico_2010 Posted March 19, 2022 Share Posted March 19, 2022 Citeste documentatia softului de programare, de aici (toate paginile): https://documentation.help/STM8-FlashTool-STVP/Introduc.htm Si o intrebare: montajul este alimentat in momentul programarii? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
core Posted March 19, 2022 Share Posted March 19, 2022 STLinkv2 de tip USB stick, da alimentare pentru programare, din cate stiam, chiar daca nu este alimentata placa. Si in filmuletul de pe youtube se vede ca dupa programare, da un reset la placa, si i se aprinde display-ul doar cu programatorul conectat. In filmulet, se schimba microcontrolerul original de pe placa cu un altul nou, probabil acel STM8, asa ai facut si tu? Daca cel original a fost programat si protejat in level 2, probabil nu se mai poate reprograma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aureliu67 Posted March 19, 2022 Author Share Posted March 19, 2022 Este un STM nou nout pe placa, am mentionat mai sus. Si mai am un modul separat . De aceia am mentionat despre ledul care ar trebui sa clipeasca dar nu se aprinde nimic in afara de ledul de alimentare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aureliu67 Posted March 19, 2022 Author Share Posted March 19, 2022 (edited) Am incercat sa programez al 3 lea STM 8 care clipeste, deci este bun. dar la fel nu se programeaza, si apare acelasi mesaj ca cu exista comunicare intre STlink si MCU. Partea ciudata este ca la porturi nu pot sa selectez decat com1 si am un PC destul de bunicel, cu 6 mufe USB. Sa fie de la drivere? Am instalat tot ce mi sa cerut si nu am avut erori de instalare. Edited March 19, 2022 by aureliu67 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 19, 2022 Share Posted March 19, 2022 33 minutes ago, aureliu67 said: Partea ciudata este ca la porturi nu pot sa selectez decat com1 Din ce stiu eu, STlink nu are un convertor serial-to-USB. In Control Pannel apare STlink la dispozitive USB ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aureliu67 Posted March 19, 2022 Author Share Posted March 19, 2022 Pai nu apare USB, apare doar asta. Am convertor USB TTL dar nu are pinul SWIM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 19, 2022 Share Posted March 19, 2022 In fereastra de mai sus, la Hardware ce apare ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aureliu67 Posted March 19, 2022 Author Share Posted March 19, 2022 (edited) Asta arata am cautat unde trebuie? Edited March 19, 2022 by aureliu67 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 19, 2022 Share Posted March 19, 2022 Baniuesc ca la Ports (COM & LPT) nu ai nimic legat de acest dispozitiv STLink. Cred ca nu lucreaza pe portul serial (com1 de care spuneai) ci direct prin USB. Asa ca vezi setarile din Arduino IDE. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts