Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recondiționare


Postări Recomandate

Salut, 

 

Am nevoie de un sfat. Merită să recondiționez așa ceva? 

https://drive.google.com/drive/folders/1mV54V9vkLujCHc2e6ySvQ1Pdc9GgVi6z

 

Dacă da, îmi puteți recomanda, vă rog, ceva pentru îmbrăcat lemnul plus adeziv și material pentru pânza din față?

Mă gândeam, inițial, la mocheta aceea gri dar o să arate prea a "subufăr de taximetrist pe Logan cu numere de Ilfov" (nu toți, nu generalizez). 

 

Mulțumesc anticipat. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

De asemenea, știu că în zilele noastre există magneți performanți, tehnologii noi, etc., chiar și așa, merită să încerc să fac un recone complet cu coil, cone, etc? (înțeleg că nu mai sunt de actualitate difuzoarele full range dar mă gândesc că poate iese ceva "frumos" la final) Șasiurile par destul de zdravene. Și cutia pare interesantă. (se poate ridica doar în doi oameni, este foarte grea, pare să fie lemn masiv) 

Link spre comentariu

Ai reparat vreodata vre-un difuzor?

Alea par difuzoare cu magneti alnico si magnetii alnico se distrug daca sint scosi din circuitul magnetic.

Da, se pot repara sau modifica difuzoarele dar rar, foarte rar, poti obtine o pereche bine imperecheata chiar daca individual ar putea sa sune bine.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Cutiile se slefuiesc, se umplu gaurile cu chit de lemn, relipite colturile pentru intarire, se aplica furnir. Pentru panza se cauta in magazinele care vand material de croitorie, sigur gasesti ceva convenabil.

 

Merita efortul pentru placerea lucrului facut de tine, la capitolul sunet probabil sunt pentru caminul cultural. Dar, cine stie?!

Link spre comentariu

Difuzoarele respective au fost mult folosite in boxele de pe vremuri pt formatii ,camine culturale si multe in cinematografe  12.5W la 6.3 ohmi ,banda larga .Ar trebui demontate si inventariata starea lor .Cutia nu merita restaurata .Difuzoarele s-ar putea folosi DIY pt boxa banda larga pt amp cu lampi , un dif plus un tweeter .

Pe vremuri era cate 1-2 tehnicieni de intretinere la cinematografe ,care le reparau cu ochii inchisi ,aveau membrana,bobina ,con de rezerva ......da e greu sa dai de unul , mai ales sa aiba in pod piese de rezerva "salvate "....

Link spre comentariu

Deci sa înțeleg ca-s magneți ferita? 

Chiar is difuzoarele alea de 12.5W.

Daca da se pot folosi la amplif uri cu tuburi cum s-a amintit. Dacă nu ești fan tuburi mai bine le dai jos și le vinzi pt ca sunau destul de bine, mai ales pe tuburi, dar nu merg la muzica moderna și la puteri mari. Ar trebui sa aibă ceva căutare și deci și un preț decent comparabil cu al unor difuzoare hi-fi moderne. 

 

@franzm schimbatul magnetilor nu-i treaba pt un amator fără suficienta experienta.

Te-ai jucat vreodată cu magneți neodim mai mari? Dacă îți prinzi un deget între ai rămas fără deget iar dacă se ating prin lovire se sparg în bucăți, plus ca îți trebuie echipamente industriale ca să fie instare sa tina magneții în poziția corecta pina se întărește adezivul.

Difuzoarele se asamblează de obicei cu magnetul nemagnetizat iar magnetizarea se face dupa finalizarea asamblării. 

 

Am avut la reparat cind eram student și citeva difuzoare cu magnetul dezlipit. N-ai ideie ce greu am reușit sa le pun la loc (și nu erau dif-uri prea mari) plus ca trebuie și bobina noua. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări