Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema legata de windows


bradacalin

Recommended Posts

intrebare: Exista versiune de windows xp care sa includa drivere pt hdd-uri sata?problema mea e ca am un laptop cu sata si nu am nici o discketa cu acel driver, nu pot deselecta din bios optiunea cu sata (aparent nu e), kitul meu de windows, la inceputul instalarii imi zice ca nu gaseste hdd pe ce sa instaleze :|

Link to comment
  • Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

si eu cand miam luat o placa de baza asus nu aveam disketa la ea pt sata, dar aveam kitul pt a face disketa pt sata pe cd-ul de la placa de baza. Ideea este alta.....tu banuiesc ca nu ai floppy la laptop....asa ca momentan chiar nu imi vine nici o idee cum poti instala windows-ul pe sata fara floppy. Doar sa faci un cd cu windows xp bootabil unde sa ii atasezi driverul pt sata, cu toate ca nu cred ca o sa mearga. Incearca sa le dai mail sa vezi ce poatesa zica.

Link to comment

atunci cand ai floppy si ai disketa bagat imediat dupa ce ai apasat orice tasta cand zice "press any key to start...." iti ia automat driverul pt sata fara sa mai apezi F6. Nu stiu daca merita investitia sa iti iei floppy extern, mai degraba iti iei un adaptor care il poti utiliza si la hard extern si la floppy.

Link to comment

e un program, nlite, care daca ai driverul il poti include in kitul de windows si asta te salveaza de faza cu floppy-ul.mai ramane sa pun mana pe driver, ceeace ce o sa si fac.instalez ubuntu, aflu chipset-ul de sata, ii caut driverul pe xp, il adaug la kit si incerc, daca nu merge ... le dau un mail la astia sa le multumesc.Le: ms ghimpe, asa am sa fac.

Link to comment

Pentru driver... intra pe Intel si da un search AHCI Driver.Hm.. prin primavara cand rasfoiam forumurile cu aceeasi problema(pana la urma am cumparat un notebook cu Vista preinstalat) gasisem undeva unul ce se chinuia si el cu instalatul driverului. Unitate de disketa nu avea, din BIOS nu putea face nimic, memoriile externe nu erau recunoscute... hm... pana la urma a pus pe un cd driverul si cand i l-a cerut a scos discul de Windows, la introdus pe cel cu driverul si in final a revenit la cel de Windows. El se lauda ca a mers. Eu nu am incercat insa e mai ieftin decat o unitate eterna de disketa.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines