Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator auto simplu!


csongore

Recommended Posts

Am facut un amp. simplu de realizat cu rezultate modeste dar pentru primul pas catre un amplificator mai mare ajunge :P Amplificatorul este 2.1 2x22w+100w(extra muzical) :partyman: -Alimentarea lui tda7294 se face cu un dc-dc converter (SG3525+2xirfp250) -Crossoverul e de 160Hz 12dB/octMerge fain si nu incalzeste deloc tare max 40C la pmax.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Merge bine sursa aia ?Tu i-ai confectionat choperul?Trebuia sa bagi irfz 44 ca aia s-ar putea sa-ti cedeze.

Da eu am facut sursa inainte de a monta in cutie am facut test cu un rezistor care consuma 120w din sursa si tensiune a ramas constant si feturile erau pe un radiator PC si se incalzise putint. -IRFP250 supoarta 21A la 100gradeSursa e ori cum supradimensionate pentru un TDA7294 Ideal daca calculam 21*12=252WCu aceasta putere obtinem la un amplificator audio cu un randament 65% 163W TDA7294=70W Miezul e ETD38 si frecventa e 38Khz
Link to comment
Share on other sites

suporta 20A dar rezistenta e cam mare.La tensiuni DS mici cum sunt la auto gasesti alte mosfeturi cu rezistenta de saturatie de 10 ori mai mica si la acelasi pret, daca nu mai ieftin. Ideea e sa mai creasca randamentul.

Da stiu dar asta am avut in sertar erau recuperate dintr-un UPS,la celelalte surse am folosit IRF1010 84A numai pentru amp. ul asta nam vrut sa cheltuiesc in plus. Dupa calculele efectuate la un consum de 120w randamentul ajunge la 86%:tonqe:
Link to comment
Share on other sites

aceea este schema invertorului pe care ai facuto tu? tia trebuit osciloscop pt calibrare?

Da asta e schema a mers la prima incercare dar trebuie sa respecti valoarea pieselor mai ales la care determina frecventa de comutatie.E bine sa ai osciloscop pentru verificare formei de unda la iesire, Cel mai important este transformatorul acolo se decide daca montajul va porni sau nu.Eu am incerfat toate tipurii de miezuri cel mai usor bobinat este miezele EE sau EI am facut si cu toroid.Eu am facut sursele asta total din piese recuperate din PC si merg 100%. Cu alimentatoarele astea ai posibilitatea de a integra orice amplificator in masina Chiar un IPA400 va suporta cu usurinta daca ai un miez,FET,redresor adecvat.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines