Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

brum in subwoofer


Guest vilitopor

Recommended Posts

Guest vilitopor

Am un sistem 5.1 Nautac si scoate un sunet deranjant in subwoofer care se simpte mai ales cand nu are semnal. Face asa chiar daca decuplez firele cu semnalul de intrare. Vibreaza membrana difuzorului, nu-i zgomot de la traf sau alte cele, daca pun degetul pe ea zgomotul dispare aproape total. Stiu ca sistemul nu este de varf dar poate exista vreo solutie de eliminare/reducere a problemei.

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest vilitopor

Scuze, sistemul se numeste Neutac si scrie ca are putere de 105 W.L-am desfacut si am vazut ca are alimentare diferentiala, un traf care are pe iesire 2x10,5V(asa scrie pe el). Pentru filtraj sunt folositi 2 condensatori de 4700 micro la 25 V.Intre timp am constatat ca se aude un fasait usor si in sateliti. Credeti ca este din filtrare? Si daca ar fi sa schimb condensatorii spre ce valori sa merg? 10000 micro ar fi prea mult?

Link to comment
Guest vilitopor

Am deconectat toate intrarile si iesirile, fara rezultat. Am suplimentat filtrarea punand inca un condensator de 4700 micro si am pus in paralel cu diodele cate un condensator de 47 nano, fara rezultat. Am observat ca transformatorul este cam la 10 cm de etajul final. Credeti ca infuenteaza si poate genera acel brum, care se aude in toate difuzoarele dar cel mai deranjant in subwoofer?

Link to comment

Am observat ca transformatorul este cam la 10 cm de etajul final. Credeti ca infuenteaza si poate genera acel brum, care se aude in toate difuzoarele dar cel mai deranjant in subwoofer?

Sînt mari şansele să fie de la traf. Încearcă să-l ecranezi.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines