Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lemnul fiabil pentru gravura


ShYro
 Share

Recommended Posts

Bună seara. 

Sunt cât se poate de novice în ceea ce privește CNC-ul și gravura, de orice fel. Tocmai mi-am achiziționat un CNC-3018 PRO, de aceea as dori dacă se poate sa îmi recomandați un tip de lemn fiabil, atât pentru o gravura de suprafață (0.2-0.5 mm), cât și o gravura de adâncime (2-3 mm sau chiar decupare). Tot odată as avea rugămintea, dacă se poate, sa îmi dați o idee despre ce tip de freza/freze sa folosesc (dimensiune, nr de muchii, marca, etc) Nu vreau neapărat ceva super profi, doar cât sa pot face câteva testet, câteva mici gravuri ca să îmi pot da seama cum funcționează tot principiul acesta.

Va mulțumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

 

Poti folosi cam orice lemn. Incerci si vezi ce-ti convine. Conditia este ca lemnul sa fie uscat. Cat de uscat? Poate 8-12% ar fi cel mai bine. Daca ai cu ce sa masori umiditatea acelui lemn. Daca nu, il sculptezi (frezezi) si vei vedea in timp cum se comporta. Conteaza mult si cu ce scule prelucrezi lemnul. Cauta freze dedicate si vei obtine rezultatul scontat. Mai conteaza si  tratarea obiectului (lemnului) dupa ce a fost prelucrat. Este chiar esentiala. Ca si esente de lemn, cele mai uzuale la noi ar fi paltinul, teiul, plopul. Daca nu ai pe cineva sa te indrume cum sa folosesti masina, s-ar putea sa nu obtii din prima cea mai buna calitate a prelucrarii, dar nu dezarma. Orice poate fi perfectionat. Dar numai dupa ce capeti oarece experienta. Cauta pe youtube si vei gasi raspuns la tot ce nu stii. Spor !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines